Vraag & Antwoord

Videobewerking

Dvd speler speelt geen VCD af

Anoniem
Die hard gamer
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb even een vraagje: Ik wil met mijn stand alone dvd speler een mpg. filmpje afspelen. Ik heb gewoon een avi file omgezet met Winavi. Winavi maakt het filmpje dan geschikt voor VCD. Ik brand het dan op cd. Maar als ik het in mijn dvd speler stop, speelt hij het niet af.

  Mijn vraag is dus waarom hij niet afspeeld? Op volgens de handleiding zou de dvd speler geschikt zijn voor (S)VCD. In het schermpje zie je ook dat het een VCD is. Dus hij kent het wel, maar speelt het blijkbaar niet af.

  Mijn dvd speler is een: Sony DVP-NS355
 • Wat is het resultaat van de omzetting met Winavi? M.a.w. krijg je een bestand met een bepaalde extensie (na de punt) en, zo ja, welke? Wat heb je met dit resultaat exact gedaan? M.a.w. heb je het als een bestand op een cd gebrand (data-cd) of heb je er een vcd mee gemaakt? (Met de voor vcd specifieke bestands-structuur.) Als je inderdaad een vcd gemaakt hebt volgens 'de regels der kunst', kun je die dan afspelen op de pc met een software dvd speler?
 • http://www.google.com/search?domains=www.videohelp.com&sitesearch=www.videohelp.com&safe=off&as_q=avi+to+vcd&SUBMIT=Search
  Gewoon een VCD maken volgens de vastgelegde specificaties, dat moet spelen hoor
 • Bedankt voor jullie reactie's. Maar het was mijn eigen fout. Een afstandsbediening bedienen is ook een kunst :oops: :oops: . Ik had wel gewoon een VCD gemaakt. Maar hij speelt nu gewoon af :)

  Maar in ieder geval heb ik gezien dat als je WinAvi gebruikt. Dat hij het bestand automatisch naar een .mpg bestand omzet. Nou maakt het natuurlijk niks uit als het filmpje al .mpg was. Maar als het nou een avi bestand is, heb je dan veel kwaliteit's verlies?

  En als dat zo is, hoe kan je dan het beste (bijna) dezelfde kwaliteit behouden?
 • [quote:74d45d44b2="Die hard gamer"]…………. Maar als het nou een avi bestand is, heb je dan veel kwaliteit's verlies?

  En als dat zo is, hoe kan je dan het beste (bijna) dezelfde kwaliteit behouden?[/quote:74d45d44b2]

  De beeld-kwaliteit van vcd is natuurlijk enigzins achterhaald. Dus als je een goede DivX/XviD geëncodeerde .avi hebt, dan is dit mogelijk vergelijkbaar met dvd beeld-kwaliteit: dit omzetten naar vcd is natuurlijk, een al dan niet zichtbare, duidelijke achteruitgang in beeld-kwaliteit.

  De kwaliteit kun je m.i. dus in zo'n geval het beste behouden door er een dvd van te maken. Een svcd is echter ook vrij goed (lees: duidelijk beter dan een vcd), met het voordeel dat je dan bij een cd kunt blijven. Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.