Vraag & Antwoord

Videobewerking

Super8 naar AVI

Anoniem
marcelj
2 antwoorden
 • Als ik m'n oude super-8 filmpjes door een fotozaak op DVD laat zetten, komen ze daar in VOB formaat op te staan. Ik heb gevraagd, of dat geen AVI-formaat kan zijn en het antwoord was nee.
  Ik wil het resultaat echter bewerken met Premiere Pro (V7.0) en heb geprobeerd om van een willekeurige film-DVD een VOB-file in PP in te lezen.
  Maar dat lukt dus niet, ik zal dus eerst VOB naar AVI moeten omzetten.
  Weet iemand hier een simpele oplossing voor?
 • Dat gaat redelijk goed (en gratis) met FCC handler's Virtualdub mod icm zijn ac3 filter:

  http://fcchandler.home.comcast.net/

  Je kunt de saven als avi met een willekeurige compressie maar als je de kwaliteit hoog wilt hoeden zou je kunnen kiezen voor de gratis HUFFYUV codec die niet erg hoog comprimeerd maar wel verliesvrij is.
  Andere opties zijn divx/xvid op een hoge datarate maar daar heeft premiere soms moeite mee.
  Je kunt ook DV-avi maken maar om dat zonder kosten te doen is lastig; je zult dan toch eerst de avi ongecomprimeerd moeten opslaan (kost heeel veel ruimte) en naderhand zou je met Moviemaker de avi's DV compressie kunnen geven.
  Wil je het allemaal in 1 stap dan zul je een dv codec nodig hebben en die zijn voor wat betreft het maken van dv-avi niet gratis, een goede dv codec is die van mainconcept.(.com)

  Voordeel van het in premiere werken met dv-avi is dat de onveranderde video (de videodie tussen de effecten zit) 1:1 gekopiert wordt zonder hercompressie, scheelt tijd en kwaliteit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.