Vraag & Antwoord

Videobewerking

Wat voor een dvd-decoder

Anoniem
diquydiq
8 antwoorden
 • Ik wil een MTK recording volume afspelen, wat voor een dvd-decoder heb ik nodig?
 • Als je mij kan uitleggen wat een "MTK recording volume" is kan ik je mischien vertellen wat je nodig hebt….
 • Ik heb bij Blokker zo'n provision dvd-recorder gekocht en nu zou ik een dvd-opname via mijn interne dvd van de computer willen afspelen.

  RealPlayer melde dat er dvd-software niet present was om de 'MTK Recording Volume' af te spelen. Ook wordt in 'my computer' de dvd in de interne dvd-drive als 'MTK Recording Volume' betiteld.

  Het zijn 'BUP files'.
 • Ah, ok.

  Je hebt dvd kijk software nodig, de 2 meest bekende( en beste) zijn PowerDVD van Cyberlink en WinDVD van Intervideo
  Voor alletwee zul je helaas wel moeten betalen en je zult ook niet een gratis (bruikbaar alternatief vinden, mpeg2 decoderen valt onder een licentie en daarvoor moet worden betaald.

  Een demo zul je wel van de meeste fabrikanten kunnen downloaden, meestal beperkt tot een X aantal minuten per ker kijken oid, soms ook nog met een watermerk in beeld.

  Bij de meeste retail dvd spelers en branders wordt wel iets van afspeelsoftware meegeleverd, heb je toevallig niet zoiets liggen?
  Een andere optie is om een OEM versie te kopen, officieel mogen die alleen bij een nieuwe brander of speler worden verkocht maar sommige winkels willen wel eens een oogje dichtknijpen, wellicht kun je het proberen bij de winkel waar je de hele pc of dvd speler hebt gekocht?
  Een oem versie kost meestal iets van 5 a 10 eu.(oem= alleen een cdtje, geen doos of boekje)

  Een gratis open source alternatief welke enigszins de moeite waard is is VideoLan VLC ; http://www.videolan.org/vlc/
  Maar niet iedereen heeft er evenveel geluk mee, vooral de navigatie op dvd's wil wel eens haperen en problemen geven, kwestie van proberen….
 • [quote:48b5bbbdb7="rwilligen"]……. en je zult ook niet een gratis (bruikbaar alternatief vinden, mpeg2 decoderen valt …………
  [/quote:48b5bbbdb7]

  Jawel, vergeet Media Player Classic niet.
 • Werkt daarvan dan de navigatie goed?
  Eerlijk gezegd heb ik die al een heeeeele tijd niet meer bekeken en de laatste keer dat ik hem gebruikte was dat nog niet echt best.
 • [quote:a63977fe23="rwilligen"]Werkt daarvan dan de navigatie goed?
  Eerlijk gezegd heb ik die al een heeeeele tijd niet meer bekeken en de laatste keer dat ik hem gebruikte was dat nog niet echt best.[/quote:a63977fe23]

  Kan wel iets aan mankeren, het is me niet opgevallen. Mij ging het voornamelijk om de bruikbaarheid van de mpeg-2 decodering, die met dit programma meekomt. Als de navigatie inderdaad niet goed is, dan heb ik ongelijk te beweren dat dit een bruikbaar (gratis) alternatief is voor de commerciele programma's.
 • In WinDVD krijg ik de melding:'Please create overlay tailed. Lower your screen resolution or color depth and try again.'

  Wat wordt er bedoeld met 'create overlay tailed.' en wat de resolutie en color depth zou ik het zonde vinden om bijvoorbeeld van 32 naar 16-bit color depth te moeten gaan.

  Bestaat er er een oplossing voor dit probleem om zonder aan de kwaliteit van het beeld te moeten inboeten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.