Vraag & Antwoord

Videobewerking

Probleem met capture

Anoniem
Pceetje
15 antwoorden
 • hallo beste mensen,

  Ik heb een nieuwe Dell Dimension 2400, intel celeron cpu 2,60 Ghz, kloksnelheid 2,59 Ghz en 512 mb ram.


  Als ik met bijvoorbeeld movie maker een video wil capturen, sluit ik mn fire wire aan op de DV uitgang van mn canon mv-800. Maar naar zo'n 2 seconden slaat de pc vast, enigste mogelijkheid is dan om de firewire stekker uit mn DV-uitgang te trekken. Hierna is alles weer normaal. Soms kan ik 30 seconden probleemloss opnemen, soms 2 minuten, maar hij loopt vast op een gegeven moment. Wat mij opviel is dat mn CPU waarde tijdens capturen, constant 99% is. (is dit normaal?) en, weet een van jullie een mogelijke oplossing. Ben ook bij de plaatselijke computer-boer geweest, maar die berekend zulke hoge tarieven om alles eens te testen…

  Groeten Dennis
 • werkt het als je je resolutie naar benede doet ( lijkt mij logisch -> lage resolutie is makkelijker voor je pc :wink: )
 • Ik heb de resolutie op zn laagst gezet maar geen effect hierop…
 • Ik vrees dat je processor te traag is, of je harde schijf die de hoge gevevensstroom moet verwerken. Heb je wel 'ns een extern programma als Pinnacle Studio geprobeerd? Videobewerking vraagt uiterst veel van je computer, Pinnacle adviseert zelfs om je videogegevens weg te schrijven naar een schijf waar Windows niet op staat. In de praktijk betekent dat dat de meeste mensen een extra harde schijf met een hoge transferrate kopen (een pATA133 of sATA150 dus) en die speciaal houden voor videogegevens.

  Windows zoekt namelijk op de systeemschijf continu toegang tot allerlei bestanden waardoor de lees/schrijfsnelheid afneemt. Overigens kun je zelf proberen, door in Configuratiescherm/Systeem/Hardwareprofielen, een nieuw hardwareprofiel aan te maken, de computer op te starten met een minimale configuratie, alleen bedoeld voor videobewerking. Wat je eerst zou kunnen proberen is zo veel mogelijk items die opgestart worden uit te schakelen, dat kan ook aardig wat schelen. Je doet dat door Start/Uitvoeren te klikken, en dan in het tekstvak msconfig te typen. Kies het tabblad opstarten en vink alles af wat je niet direct nodig hebt. Daardoor wordt niet alleen Windows sneller opgestart maar heb je ook meer geheugen beschikbaar voor videobewerking, dit vreet namelijk systeembronnen.

  Veel succes ermee en als er iets niet duidelijk is dan horen we het wel :wink: :P
 • Kun je de live capture ook uitzetten? Dat je op de pc niet meer het beeld ziet dat wordt opgenomen, wil nog wel eens schelen, zeker omdat het maar om een Celeron gaat…
 • had ik al geprobeerd, ook geen effect dus.
 • Probeer het eens met het volgende
  http://www.stoik.com/utils/capturer.htm
  http://www.winavi.com/download/WinAVI_Video_Capture.zip
 • Het valt te vrezen dat je Dell Pc 2400 niet erg geschikt is voor videobewerking, uit meerdere testen komt deze PC er alvast magertjes uit.
  Het blijkt dus een entry Level PC te zijn, verwacht er dus niet al te veel van.
  http://www.pcworld.com/reviews/article/0,aid,115403,00.asp
  http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1610
  http://reviews-zdnet.com.com/Dell_Dimension_2400/4505-3118_16-30824846.html
  Vooral de aanwezige grafische kaart is echt low budget, en presteert ondermaats.
  http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/queryreviews?readform&qcode=pc&q=dell+and+2400&pcode=pc
  Misshien kan je er een stevige Video kaart alsnog in plaatsen.
 • Een beetje onzin allemaal, een 2.4 Ghz celeron is prima in staat om dv te "capturen".
  DV capture is te doen op een pentium 350 Mhz met 256 MB ram onder win2000( en ook andere windows versies),ik heb het zelf gedaan en een kennis van me doet het nog dagelijks, hij kan dan wel helemaal niets anders doen en captured naar een aparte harde schijf maar verder is het eigenlijk geen probleem.

  DV capture is iets heel anders dan analoge capture welke wel een krachtige cpu en ram nodig heeft.
  DV capture is niets anders dan een netwerkstroom zo rechtstreeks zonder enige conversie op de harde schijf wegschrijven, die stroom is 25 Mbs oftewel 3.25 MB/sec en er hoeft verder helemaal niets aan berekent te worden.
  De cpu belasting die ontstaat als gevolg van dv capture is dus niet meer dan datgene wat het "netwerk verkeer" veroorzaakt.

  De ingebouwde Intel extreme graka mag dan wel ruk zijn voor quake4 maar voor video heb je alleen maar 2-d video nodig op monitor resolutie, dat red je zelfs (en heb ik wel gedaan) met een ATI rage 8MB pci kaart.

  Er is dus wel wat anders aan de hand….


  Zoals:
  Is het systeem wel stabiel? ; draai een s voor een paar uur memtest en cpu-burnin, of een andere zware cpu benchmark en houd goed in de gaten wat er gebeurt, ieder spoortje van instabiliteit/hangen/crashen is gewoon niet goed en duid op een probleem.

  Wel OS draai je en is deze wel voldoende geupdate? denk dan aan SP2,DirectX, mediaplayer ed.
  Zijn alle drivers wel op de laatste stand van zaken?, vooral de onboard videokaart en audiokaart maar ook de chipsetdrivers zijn erg belangrijk.

  Heb je al geprobeert om in apparaatbeheer de netwerkfunctionaliteit van de firewire poort uit te zetten? ; /apparaatbeheer/netwerk adapters/1394-netwerk kaart/dit apparaat niet gebruiken en daarna een reboot
 • Welk proces vreet alle cpu weg? Als dat niet het captureprogramma is kun je dat proces proberen uit te schakelen.
  Heb je al in je logboeken gekeken? Mogelijk dat er een fout in staat gerapporteerd (denk het niet, maar kijken kan geen kwaad)
 • Betwijfel heel sterk of het onzin is, de ingebouwde grafische chipset heeft dus nogal wat problemen blijkt met de video Overlay, en daar kan het schoentje wel eens knellen.
  Gewoon een robuste grafische erin stoppen met de nieuwste drivers en DV capture opnieuw testen.
 • [quote:eb3697f2ce="Pceetje"]Betwijfel heel sterk of het onzin is, de ingebouwde grafische chipset heeft dus nogal wat problemen blijkt met de video Overlay, en daar kan het schoentje wel eens knellen.
  Gewoon een robuste grafische erin stoppen met de nieuwste drivers en DV capture opnieuw testen.[/quote:eb3697f2ce]Videocapture heeft niets te maken met wat voor een kaart je d'r in gooit. Een robuste kaart is dus niet nodig. Een oud opgescharreld ding op de rommelmarkt voor vijf euro is al voldoende. Als het maar beeld weergeeft.
 • @Pceetje; kun je wellicht uitlichten waar te lezen valt over de slechte overlay van de Iextreme chipset?
  Ik heb nl 2 van de reviews heel snel door gebladert maar ben daar niets over tegen gekomen.
  Voor zover ik ook weet is normale overlay weergave op 1 monitor geen probleem meer voor welke video chip dan ook sinds de (wat dat betreft beruchte) S3-trio en de savage-nogwat.
  De dell heeft overigens geen agp slot dus TS zal er hoe dan ook mee moeten leren leven…

  Wat nog wel eens een probleem wil opleveren is overlay weergave op verschillende kleurdieptes.

  Ik wil topicstarter dan ook nog wel de volgende test voorstellen; afhankelijk van de videochipset heb je 16-24 en/of 32 bits kleur tot je beschikking voor de monitor-desktop instelling.
  Probeer eens 24 of 32 bits afhankelijk van welke je al reeds gebruikte en kijk of het daarmee verbetert
 • Allereerst bedankt voor het helpen van mn probleem, nog steeds niet verholpen maar ok, we komen der hoop ik wel.

  Hier de gestelde vragen door jullie:

  rwilligen:

  - os? : win xp met sp2, en idd geupdated (gaat automatisch toch?)
  - drivers update?: heb alle drivers geinstalleerd (nogmaals) via de dell site (ga er vanuit dat de nieuwste drivers daar staan)
  - netwerkfunctionaliteit uit gezet in netwerkadapters?: ja
  - 24 of 32 bits schakelen: heb dit geprobeerd, geen veranderingen….

  Johnny321:

  - welk proces vreet cpu weg?: moviemaker.exe zo'n 99%, dit is ook zo met andere voorgestelde capture programma's.

  Heb idd geen mogelijkheid om een andere videokaart te instaleren, dit doordat ik geen agp poorten heb.
 • Testje:
  download deze en unzip.

  het is een dv-avi capture tool, behoeft geen installatie, hij doet het dus zo.

  Sluit je cam aan en zet 'm aan met een tape erin, start het progje op.

  Ga naar options/change decode size en kies 25% en vink "opslaan als standaart"
  Ga naar file/set outputfile en kies de locatie waar je de video wilt opslaan.
  ga naar Graph mode en kies "DV to File(type 2)"
  druk ctrl+alt+del en kies taakbeheer/prestaties om naar je cpu te kijken.

  Met "play"(zwarte pijltje naar rechts) start je het afspelen van de tape en met het opname knopje (rood cirkeltje) start je de dv-avi opname (die 2 zijn dus gescheiden van elkaar en moeten alletwee appart worden bediend)

  En proberen maar….


  [edit] onder options/change decode size verander je de resolutie waarmee dv-avi wordt [b:b068d37ad6][u:b068d37ad6]afgespeeld[/u:b068d37ad6][/b:b068d37ad6], dit heeft dus verder niets te maken met de kwaliteit waarmee de dv-avi wordt opgenomen.
  De kwaliteit waarmee dv-avi wordt gecaptured is [b:b068d37ad6][u:b068d37ad6]altijd[/u:b068d37ad6][/b:b068d37ad6] hetzelfde, daar is niets aan te veranderen zelfs al zou je het willen.
  De instelling geldt voor geheel windows en als je "opslaan als standaart" aanvinkt blijft de instelling ook behouden na een herstart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.