Vraag & Antwoord

Videobewerking

oude datumnotatie weghalen met pinnacle studio

Anoniem
rwilligen
3 antwoorden
 • bij het filmen van allerlei zaken met onze analoge sony camera vonden wij het handig om de datum enz. in beeld te hebben. nu achteraf is het vaak storend. is er een mogelijkheid om dit "weg te poetsen". ik kan dit niet vinden. ik werk met studio 9. of moet je daar een ander prg. voor hebben. als het al kan?
 • Helemaal weghalen lukt meestal niet maar afhankelijk van de video kun je redelijk succes boeken.

  De miz betere en iig stabielere methode is mbv Virtualdub en het logo-away filter.
  Studio is nu eenmaal niet zo'n stabiel programma en het is te verwachten dat studio struikelt op een dergelijk filter, zeker in een wat complexere edit met mogelijk titels en overvloeiers.
  Nadeel van de vdub methode is dat je voor uitvoer eigenlijk een dv codec nodig hebt en die zijn niet gratis.
  Vdub kan in de laatste versie 1.6 wel dv-avi openen maar niet wegschrijven.
  Dat zou je kunnen omzeilen door uit te voeren naar een ander formaat met hoge kwaliteit zoals Xvid waarbij je niet moet vergeten de codec in te stellen op "interlaced".

  Het filter voor vdub; http://neuron2.net/delogo132/delogo.html
  je neemt een screenshot met het filter, bewerkt het screenshot met paint(logo rood maken) en maakt zo een "template", het filter werkt naar de hand van het template en filter aan de hand van wat jij rood hebt gemaakt in je template de video, het rode gedeelte wordt in de video vervangen door geinterpoleerde pixels uit de omgeving.
  De instellingen van het filter zijn standaart al 99.99% "zo goed als kan" en daar is dus niet veel te verbeteren.
  Wil je toch een beter resultaat dan loont het meer de moeite om verschilende templates te maken; afhankelijk van hoe nauw of juist ruim je de text van je datum//tijd-logo omkleurt met rood ziet het resultaat er anders uit en daar is dus het eea mee te proberen.


  Om je een idee te geven: de bron: http://www.warpcore.startrekvoyager.nl/terra_prime_fragment.avi

  Het template dat ik nav de bron heb gemaakt: [img:f2bd2ed693]http://home.hccnet.nl/r.vanwilligen/forum/thread/frame125-citytv-rood+PG-rood.jpg[/img:f2bd2ed693]

  Het resultaat na filtering: http://www.videokeet.goddeloos.nl/Forum/QT384NTSC-mediaencoder-std-RGB.mov


  Mocht je toch erg vastgekleeft zitten aan studio dan is daar ook een oplossing voor; Er is van Harold Linke een "RTFX filter" voor studio waarmee het mogelijk wordt om Virtualdub filters in studio te gebruiken ; http://www.hlinke.de/Vdub-Filterlist/vdub-filterlist.html
  Je begint in dat geval dus met het installeren van de rtfx plugin waarna ieder virtualdub filter bruikbaar wordt in studio, op de site staat precies uitgelegd hoe eea werkt.

  Op de site vind je ook het andere logo filter "logo-away" welke ik ooit wel eens heb geprobeert maar ik vond delogo destijds beter, er is nu een nieuwere versie , wellicht is logo-away nu wel veel beter als delogo, zal je zelf moeten proberen…
  logo-away: http://republika.pl/voidon/virtualdub/ladocs301/logoaway.html
  en http://republika.pl/voidon/virtualdub/index.html
 • hartstikke bedankt voor de uitleg en hulp.
  Ik heb die effecten geinstalleerd,maar studio loopt steeds vast en sluit af.
  Dus ga ik nu verder proberen met die andere 2 links.
  nogmaals bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.