Vraag & Antwoord

Videobewerking

NTSC

Anoniem
rwilligen
10 antwoorden
 • Beste mensen,


  Ik heb familie wonen in Amerika, die mij vroegen een DVD te maken van mijn verblijf aldaar deze zomer.
  Nu kan ik de film importeren in Premiere en als project kiezen NTSC, de film opslaan en vervolgens branden. Maar de vraag waar ik mee zit, is of ze deze film dan wel kunnen zien. Immers de wereld is ingedeeld in regio's. Europa is regio 2, Amerika regio 1. Mijn brander is ook een regio 2 brander (zeer waarschijnlijk).

  Is er iemand, die hier iets van weet ??

  Werner
 • Je kan bij het branden als het goed is de regio instellen.. moet je maar f zoeken naar die optie. ALs je wilt kan je ook GEEN regio selecteren.
 • Ja ik heb de optie als NTSC branden gezien. Maar wordt daarmee regio 1 bedoeld ??? En moet ik het project als NTSC beginnen ? Of kan ik de Pal schijf copiëren en als NTSC branden ???

  Werner
 • PAL/NTSC en de regioindeling zijn 2 verschillende zaken.
  pal/ntsc beschrijft de tecnische norm waaraan de video voldoet, de regioindeling is een bescherming ingesteld door de beeld industrie om te voorkomen dat bv een regio 1 dvd in regio 2 wordt afgespeeld.

  Een video kan dus NTSC zijn met regio 1,2,3,4,5,6 of helemaal geen regio en hetzelfde geld voor een pal dvd alhoewel sommige combinaties niet logisch zijn.
  Zo is een NTSC dvd met regio 2 niet erg logisch, ntsc is de amerikaanse tv norm en regio 2 is europa, maar het KAN wel.
  Zo kun je in nl dvd's kopen die ntsc zijn maar toch regio 2, bv amerikaanse muziek dvd's zijn wel eens zo.

  Regio instelling is iets wat over het algemeen niet in te stellen is bij 99.9% van de thuisprogrammatuur en als je de keuze niet tegenkomt dan hoef je je er dus niet druk om te maken , de video wordt dan regio-loos.
 • Het is een ingewikkeld verhaal, maar ik geloof je direct. Vraag blijft over: Is er iets te maken, dat ze in Amerika wel op hun DVD speler kunnen zien ???
 • Wat rwilligen bedoelt is dat als er niet om een regio gevraagt word bij het maken van de dvd, hij regio-loos wordt en dus overal afspeelbaar is.
  om over het ntsc/pal verhaal door te gaan: het is allebei een ander formaat. daarmee bedoel ik aantal pixels in de hoogte en de breedte. weet niet ui mijn hoofd hoeveel dat voor ntsc is en hoeveel voor pal. Het komt erop neer dat als je een bestand van pal naar nstc converteerd, het beeld uitgerekt wordt.
  Als het goed is kan je voordat je gaat capturen instellen op wat voor een formaat je wilt gaan capturen.
 • PAL: 720*576 25fps
  NTSC 720*480 30fps
  info
  Beeld hoeft niet uitgerekt te worden. Bij de meeste programma's kun je instellen dat je zwarte balkjes wilt hebben.
 • Ik heb een project opgezet in NTSC formaat. De film in dit formaat gecaptured. Het project op een schijfje gebrand en ik kon aangeven dat het bestemd was voor de verenigde staten. Er werd niet gerept over een regiocode. Dus neem ik aan, dat de brander regio vrij is. Nu is weer de vraag of een regiovrije DVD te zien zal zijn op een DVD speler regiocode 1. Morgen gaat de DVD naar de verenigde staten en ik ben zeer benieuwd. Van het resultaat zal ik hier melding maken…..
  Overigens kon ik deze DVD afspelen op mijn DVD speler, maar ik zag wel, dat de kwaliteit minder is dan de PAL versie.

  Werner
 • een dvd Zonder regio code kan je op elke dvd speler op aarde afspelen. Dus volgens mij gaat het helemaal goed komen :)
 • Vraagje aan rwilligen, is het niet zo dat de meeste moderne TV's ook NTSC ondersteunen of zijn het vaak het alleen duurdere types die dat alleen kunnen?
  Ik heb een paar originele Amerikaanse regio 1 dvd's en die spelen zonder problemen af op de TV?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.