Vraag & Antwoord

Videobewerking

.wav en .mpg samenvoegen zonder hercompressie van de .mpg

Anoniem
None
7 antwoorden
 • VirtualDubMod kan het idd.
  Met TMPGenc kan het ook zonder te hercoderen.
  File > MPEG Tools > Multiplex
 • Het is erg vervelend, maar die wavfile kan TempGENC niet muxen. Illegal Audiostream zegt-ie dan. Als mp3 (gecodeerd met lame) doet-ie het ook niet…
 • Het moet uiteraard niet een bestand met ongecompresseerde video worden, dat is de video absoluut niet waard.

  Het doel is om de videoclip (ooit met matige kwaliteit openomen met een tv-kaart) te voorzien van een kristalheldere WAV-file.

  Die programma's die je noemt, zijn die gratis te downloaden ?

  En Virtualdub (met audio en video op direct stream copy) zegt bij mij:

  [i:b1426ee4b7]"The source video uses a compression algorithm which is not compatible with AVI files. Direct stream copy cannot be used with this video stream."[/i:b1426ee4b7]

  Logisch, het is een mpeg1 file en vdub kan alleen avi's wegschrijven. Hetzelfde geldt voor VirtualDubMOD.

  TMPGenc heb ik ook geprobeerd, maar ik heb ook daar geen optie gevonden om het videomateriaal ongeschonden te laten, ook hier wordt hergecompresseerd.
 • Ik zit met het volgende:

  Ik heb een videoclip.mpg met een ranzig lelijke audiotrack erin, joint stereo en lage bitrate etc. Ik heb dat nummer op cd staan, en die wil ik dus in die mpg krijgen als audiospoor, ipv de audiotrack die er nu in zit. Ik heb tot nu toe slechts dingen gevonden (tmpgenc, virtualdubmod) die dit wel konden, maar alleen als de video hergecompresseerd werd. Dat laatste wil ik nu juist niet, dan gaat er nog meer kwaliteit verloren (tis al niet een te beste videostream)..

  M.a.w. wat voor software kan ik gebruiken om een audiotrack te mixen met de videotrack van een .mpg file, en te saven als nieuw videobestand ? (waarbij de audio met een delay opgegeven kan worden)
 • Als je pinnacle of mediastudio gebruikt: die kunnen zonder te her-encoden geluid eronder zetten.. Moet het een klein bestand worden? anders kan je zonder compressie opslaan.. word wel lomp groot bestand dan dus..
  Oftewel wat wil je er precies mee?
 • Ik meen dat het met virtualdub ook wel wil.
 • File > MPEG Tools > (Simple) Multiplex

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.