Vraag & Antwoord

Videobewerking

Video en foto opslag op internet

Anoniem
Gouranga
4 antwoorden
 • Goeie middag,

  Ik heb over een aantal weken en een feest waar ik fotograaf zal zijn. Tevens zal een vriendin de camera bedienen en op het einde van de avond is het de bedoeling dat we heel wat foto's / beeldmateriaal hebben.

  Dit beeldmateriaal en deze foto's willen we op een site plaatsen, zodat iedereen ze kan zien (en eventueel een tekst eronder kan typen). Foto's ergens opslaan is eigenlijk het belangrijkste, omdat de video ook op dvd wordt uitgebracht.

  Wie kan me helpen aan een internetsite / foto album die aan bovenstaande eisen voldoet?

  Ik heb een abbo op @home, en daar heb ik (waarschijnlijk) ook een homepage bij. Maar wil je die foto's op deze site krijgen moet je neem ik aan ook een apart foto programma op de pc hebben?

  Alvast hartelijk dank
 • @Home is dan het goedkoopste, hier heb je 50Mb webruimte. Kijk voor meer info over hoe deze te gebruiken op:
  http://www.home.nl/abonnee/internet/webspace

  Verder is het voor internet verstandig om de originele afbeeldingen te verkleinen ([b:ed4455a628]bewaar de originele wel ALTIJD[/b:ed4455a628], als mensen afdrukken willen nabestellen bijvoorbeeld!!)

  Er zijn verschillende programma's beschikbaar die met 1 druk op de knop een html fotoalbum in elkaar zetten en de afbeeldingen automatisch verkleinen. Het resultaat kan in 1x worden upgeload naar de webruimte van @Home.

  Een voorbeeld is Adobe Photoshop (File > Automate > Web Photo Gallery). Er zullen wellicht ook freeware programma's zijn, maar daar mogen anderen tips over geven :)..

  —-
  Wil je ook stukjes video online beschikbaar maken dan is het 'vriendelijkste' bestandsformaat over het algemeen Windows Media Video (wmv). Een exporteeroptie voor dit videoformaat zit standaard in Pinnacle Studio en uiteraard in het gratis met WinXP meegeleverde [i:ed4455a628]Windows Movie Maker 2[/i:ed4455a628].
 • Als dat commentaar een vereiste is, kun je ook denken aan een fotoblog. Maar dan moet je wel webruimte hebben, waar je een geschikt script kunt plaatsen.
 • Dat commentaar is geen vereiste, maar was misschien een leuk idee dacht ik.
  Ik heb het programma microsoft office picture manager. Kan ik daar wat mee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.