Vraag & Antwoord

Videobewerking

probleemloze PC voor video-montage

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Mijn oude getrouwe Pentium III, 800 Mhz, 512 SDR Ram, Windows XP heeft problemen met zowel capturen, bewerken en renderen. Kortom ik wil een nieuwe PC die geen problemen geeft met Premiere Pro of Pinnacle Studio plus 9.4. Welke specs moet een PC hebben om probleemloos te monteren?
  Alle advies voor de aankoop is welkom Zou de nieuwe Medion MD 8386 die binnenkort in Aldi België te koop is geschikt zijn?
  http://www.medion.com/be/flash_nl/md8386/
 • Lijkt wel iets voor Video-montage, maar blijft een gokje.
  Kijk hier ook eens
  http://beeldbouwers.nl/
 • Met iedere moderne pc kom je een heel eind, maar wil je echt een configuratie die is toegesneden op video-bewerking, laat er dan een bouwen door een daarin gespecialiseerd bedrijf. Je krijgt dan een gegarandeerd goed werkend geheel van hardware en software. Met garantie.
 • [quote:14c3170716="beachman"]Zou de nieuwe Medion MD 8386 die binnenkort in Aldi België te koop is geschikt zijn?
  http://www.medion.com/be/flash_nl/md8386/[/quote:14c3170716]Medion-bakken kennen 2 grote problemen: Voeding (veelal te zwak) en Koeling (behuizing is krap en airflow is slecht). Twee goede redenen om bij de Aldi alleen maar voor de levensmiddelen te gaan …

  Check de Shopsurvey van Tweakers.net voor goede shops, populair zijn o.a. Azerty, SallandAutomatisering, 4Launch, Cool-Prices, iComputers.nl, etc. Ze bezorgen ook gewoon in België.
  http://www.tweakers.net/shopsurvey

  En in België schijnt Bytes@Work wel een goede shop te zijn:
  http://www.tweakers.net/shopsurvey/6307

  Er zijn hier ook genoeg mensen op dit forum die een systeem voor je willen samenstellen als je er niet uitkomt qua onderdelen, maar je wel ongeveer weet wat je moet hebben en voor hoeveel geld.
 • Als ik zou mogen kiezen…

  Chieftec kast met idem voeding
  Asus pentium mobo, 9xx nog wat chipset welke de nieuwe dualcore pentiums kan aansturen.
  Een dualcore pentium
  Zalman 9500 koeler
  2 GB Corsair ram
  Matrox p650 videokaart, maar als je geen bezwaar hebt tegen een fan dan een parhelia.
  Soundblaster what-ever geluidskaart, alles hoger dan een live is miz afdoende, de tegenwoordig altijd aanwezige onboard soundkaart zet je dus UIT.
  2x 400 GB maxtor's
  BenQ 1640 dvd drive
 • [quote:83c5cc1fc9="rwilligen"]Een dualcore pentium[/quote:83c5cc1fc9]Ik weet dat je een Intel-fanaat bent, maar toch ff de vraag: Waarom geen dual core Athlon64 X2? De benchmarks laten toch duidelijk zien dat deze CPU de Pentium D's verslaat qua prijs/prestatie en daarbij ook minder stroom verbruikt (en minder warmte ontwikkelt) …
  http://www.tomshardware.com/cpu/200508011/athlon_64_x2_3800-09.html
 • Het gaat niet om de cpu, het gaat om de chipset….
  En amd maakt nu eenmaal geen chipsets.
  Met een amd cpu zit je dus altijd vast aan een via-sis-nvidia chipset en alhoewel die chipset altijd wel uitblinken in snelheid en opties gaat er nagenoeg geen model serie voorbij of er blijkt wel weer 1 of ander probleem te zijn, vaak video gerelateerd….

  En voor de duidelijkheid; ik ben geen intel fanaat, mijn eerste 4 pc's waren alle amd's en met regelmaat "repareer" ik ze ook voor kennissen en vrienden en doorgaans zijn het best wel goede pc's maar als ik met zo'n systeem datgene doe wat ik met mijn eigen systeem doe dan gaat het meestal mis ,blauwe schermen,hangers enz enz.
  Doe het maar eens; Premiere opstarten en een dvd project laten renderen, je hardwarempeg-sat-tv kaart in de rechter bovenhoek, Virtualdub een divx laten coderen en dan schakel je je scherm resolutie een stapje hoger naar 1800x1440.
  zo'n testje separates the boys from the man….

  Maar vergelijkbare testjes; 3 verschillende soorten players( realmedia-Mplayer en Quickt) tegelijk spelen om te kijken welke van de drie gedownloade videos nou de beste kwaliteit heeft en dan 1 voor 1 de players fullscreen schakelen en met alt-tab proberen te schakelen tussen de spelers.
  Meestal gaat dat een keer of 4 a 5 goed en dan crasht de boel of loopt gewoon zo vast als een huis met een de-de-de-de-de de-de-de-de-de loop.
  Op geen van mijn intel systemen heb ik dergelijke problemen…

  Dan maar wat minder snel.
  Wat dat betreft zou ik zelfs ts wel willen adviseren om een p4c of p4p mobo te kopen met een P4-3.0 of 3.2 Ghz , snel zat, lekker uit ontwikkelt en stabiel en die warmte? ach een zalman 9500+ een paar casefans weet daar wel raad mee…….
 • [quote:f2daed8148="rwilligen"]Het gaat niet om de cpu, het gaat om de chipset….[/quote:f2daed8148]Ik heb hier zowel een AMD-bak (waar wel wat mee afgetweakt wordt) als een Intel-bak (Dell, daarmee valt weinig te tweaken). Ik heb nou niet echt het idee dat die AMD instabieler zou zijn dan die Intel.
  [quote:f2daed8148="rwilligen"]Maar vergelijkbare testjes; 3 verschillende soorten players( realmedia-Mplayer en Quickt) tegelijk spelen om te kijken welke van de drie gedownloade videos nou de beste kwaliteit heeft en dan 1 voor 1 de players fullscreen schakelen en met alt-tab proberen te schakelen tussen de spelers.
  Meestal gaat dat een keer of 4 a 5 goed en dan crasht de boel of loopt gewoon zo vast als een huis met een de-de-de-de-de de-de-de-de-de loop.
  Op geen van mijn intel systemen heb ik dergelijke problemen…[/quote:f2daed8148]Leuk testje … ik ga 't binnenkort 's loslaten op die nVidia nForce3 en die Intel i915 chipset … ik kom erop terug. 8)
 • Waarom niet gewoon een dual cpu systeem? wanneer je echt met videobewerking bezig gaat is dat een must. ik gebuik nu mijn tweede dual cpu systeem en daarmee gaat alles vlekkeloos. de meeste software maakt daar ook heel goed gebruik van en veel rendabeler dan bij gebruik van een dualcore. ik gebruik AMD omdat dat niet alleen wat goedkoper is maar ook hogere prestaties geeft.

  zeker wanneer je ook gaat coderen en renderen en af en toe darbij nog een andere taak wilt gebruiken (hoes ontwerpen oid) dan ben je met een dual cpu het beste uit.

  en de prijs valt reuze mee kijk anders eens bij bv mr-at koop je een dual quad server voor weinig die prima instaat is als videobewerkings systeem dienst te doen (ik heb een optifelx van dell gehad (wel intel) maar dat was fantastich voor nog geen é900 :)
 • Nog even opmerken dat een een probleemloze PC nog niet gebouwd wordt, daarom moet je heel goed opletten dat je systeem zo stabiel als mogelijk is.
  Zeker voor Videobewerking kan een je crashend systeem missen als kiespijn, dat zoiets wat gaat kosten is logisch.
  Maar met de goed gekozen componenten kom je al een heel eind.
  De AMD reeks kunnen we het best laten liggen, die gaan bij de gamers wel hun aftrek genoeg vinden, de laatse Intels met bijhorende chipset 775 & een dual core processor zijn het ideale op dit ogenblijk, rest dan een stevige voeding, kwaliteit geheugen (min 1ghz), DVD brander en 2 sata hardisk met zeer ruime opslag, en eventueel een X1000… grafische kaart met Avivo (die het renderen nog eens een gevoelig versnelt) en je kan al zeer behoorlijk aan de slag.

  Enkele links:
  http://www.hardwaresecrets.com/article/227
  http://www.asus.nl/index.aspx
  http://www.tomshardware.com/motherboard/20040619/
  http://www.kelkoo.nl/b/a/ss_moederbord_775.html
  http://www.intel.com/design/intarch/pentium4/pentium4.htm
  http://www.kingston.com/
  http://www.enermax.com.tw/english/index.htm
  http://www.ati.com/technology/avivo/
  http://www.plextor-europe.com/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.