Vraag & Antwoord

Videobewerking

van dvd naar harde shijf

Anoniem
Pceetje
14 antwoorden
 • Hallo, ben voor mijn ouders bezig een film samen te stellen van hun 25 jarig huwelijk. Mijn vader had vh8 bandjes van de camera, die hij op een dvd gebrand heeft met een gewone philips dvd-recorder. Ik heb deze dvd's gekregen en ze zijn van erg goede kwaliteit, qua beeldmateriaal. Nu heb ik ze omgezet naar avi met super dvd ripper 1.9 en de kwaliteit is er beduidend slechter op geworden. Heeft iemand een idee of het wel goed kan met dit programma (hij kan trouwens alleen maar een van de drie hoofdstukken vinden) of welke instellingen ik moet gebruiken. Of is dit gewoon een slecht programma? ik ga de video's trouwens bewerken in adobe premiere pro v7.0 (weet niet of deze info nodig is)

  Alvast bedankt,

  Dennis
 • Met VirtualDubMod kun je het wel omzetten naar DV(avi). Moet je wel eerst een DV-codec downloaden Google
  Wat ben je trouwens van plan met videobewerken? Als je alleen scenes d'r uit wilt halen; en andere volgorde; dan is het omzetten naar DV niet nodig; en kost je alleen maar extra ruimte.
  Wil je ook gaan knutselen met kleur/contrast/filters etc. dan moet je het idd wel doen.
  Succes
 • Bedankt voor de reactie, idd, ik wil alleen maar de volgorde veranderen en een aantal foto's en textgedeelten invoegen in Premiere. Ik heb al geprobeerd de dvd files te importeren in premiere, maar dit wil niet, heb jij een andere mogelijkheid dan???

  Alvast veel dank!

  Groeten, Dennis
 • Als 't al op DVD staat is het formaat al goed, lijkt me. Ik zou het dan niet omzetten naar AVI en dan weer naar DVD. Daar wordt het per definitie niet beter van. Ik zou de DVD bestanden (VOB's) demultiplexen, en deze bestanden arrangeren zoals je wilt. De resulterende DVD zal dan dezelfde (hoge) kwaliteit hebben als de bron DVD's.
  Succes.
 • Zoek es op google naar 'vob convert mpeg'
 • Phew :roll: da's nog best ingewikkeld allemaal. Het naar de harde schijf toehalen van de film is gelukt. Het importeren van de dvd rechtstreeks in Premiere is mij niet gelukt. Dus ik ben maar met het avi bestand aan de slag gegaan, nu netjes geimporteerd im mijn projectlijstje. Daarna even een stukje geknipt in de source monitor, en toen in de video balk gesleept. Vanaf het moment dat ik 'm daadwerkelijk in mijn video balk zette ging het mis. Ik zag alleen maar stukjes van het begin van mijn project voorbij schieten, geen geluid en na de film proberen te exporteren zag ik niets en hoorde ik niets. Terwijl het geripte avi bestand wel gewoon afzonderlijk ik media player afspeeld. Ik heb al gezocht op de adobe site, maar kan niet echt vinden welke formats ik kan invoegen in premiere.

  Dit is de data over het video gedeelte:
  Size: 1.43Gb, average frame is 17.45K bytes
  416 keyframes, 90481 delta frames
  frame rate is 25.000 (–>dit is toch PAL formaat?)
  Frame size 720x576
  Depth is 24 bits
  Compressor 'DX50, XviD MPEG-4 Codec


  Ben al twee dagen bezig, dacht eindelijk een stukje film te kunnen importeren, nu dit weer. Maar ja, je leert er uiteindelijk wel weer van , haha.

  Kan iemand me maybe weer uit de brand helpen????
 • Zo moeilijk is het niet hoor. Als je iets met video wilt doen moet je daar gewoon tijd voor uittrekken, het gaat niet vanzelf. Maar als je dan een goed resultaat hebt zul je blij zijn dat je de tijd erin hebt gestoken. Bovendien zal het de volgende keer sneller gaan, omdat al weet wat je moet doen.

  Ik blijf erbij dat, als je al vob bestanden hebt, deze niet moet wijzigen, maar gewoon 'even' de video en audio streams eruit moet halen (demultiplexen) om deze te kunnenn gebruiken. (Als dit beide mpeg is kun je deze eventueel weer multiplexen tot een standaard mpeg bestand, dat je in vrijwel elk standaard pakket kunt gebruiken.) Ik ben er van overtuigd dat je dan bestanden krijgt waar je goed mee kunt werken.
 • Volgens mij ben je verkeerd bezig hoor, jouw klusje klaar ik op een voormiddag.
  Doe het volgende download en installeer: VOB2MPG
  Deze zal de gehele inhoud van je dvd naar hd overbrengen en er een mpeg file van maken klaar voor bewerking.
  http://www.videohelp.com/tools?tool=VOB2MPG
  Vervolgens download je Womble MPEG video
  http://www.womble.com/download/
  Hiermee heb je de beste mpeg bewerker in huis om je nieuwe video aan te passen, eenmaal daarmee het nodige knip en plakwerk gedaan kan je een of meerdere mpeg's opslaan voor je DVD.
  Vervolgens kan je met een DVD Authoring naar keuze je nieuwe schijf samenstellen.

  Met Premiere zijn geen goede en snelle resulaten te bereiken in MPEG bewerking.
 • wow, bedankt man, deze programma's zijn echt top!
 • Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? VOB bestanden zijn in feite mpeg-bestanden. Kopieer de VTS*.VOB bestanden naar je harde schijf en wijzig de toevoeging in MPG. Klaar en geen kwaliteitsverlies. Premiere 7.0 kan volgens mij mpeg-bestanden bewerken.

  Enig nadeel: VOB-bestanden zijn max. 1Gb groot, dus een film kan over meerdere bestanden verdeeld zijn. Aangezien je ze toch in Premiere wilt bewerken moet dat niet echt een probleem opleveren.

  Wim.
 • Het is niet persee zo dat een VOB bestand gelijk is aan een MPG bestand. Dat is alleen zo als er 1 mpeg video en 1 mpeg audio stream is. Als er bijv. sprake is van AC3 audio dan is het geen MPG bestand meer. Bovendien kan er ook sprake zijn van meerdere audio streams in 1 VOB bestand (bijv. meerdere talen).
  Als je dus een algemene methode wilt beschrijven voor het werken met VOB bestanden, dan is dat toch echt dat je eerst de streams eruit haalt waar je mee wilt gaan werken.
 • Wat ik nog vergeten was: Als je meerder VOB bestanden hebt die bij elkaar horen moet je deze eerst samenvoegen, omdat alleen de 1e een header heeft. Het kan dus problemen geven als je zomaar met een ander VOB bestand gaat werken.
 • VOB2MPG doet dat allemaal perfect hoor, helemaal niet moeilijk doen dus.
  Premiere kan niet overweg met mpeg bestanden, daar zijn wel dure plugins voor maar dan nog is het een hele bedoening.
 • je kunt de Vob's rechtstreeks inladen en bewerken met Womble MPEG video
  http://www.womble.com/download

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.