Vraag & Antwoord

Videobewerking

Capture vragen

Anoniem
None
5 antwoorden
  • Ik heb binnenkort beschikking over een 200GB HDD. Deze komt in een externe behuizing die via USB2 en FireWire kan werken. Kan het kwaad om vanuit Pinnacle Studio Plus hier rechtstreeks naar te capturen?

    Ook vind ik dat bij het capturen de beelden wat blokkerig zijn. Wat zijn de aanbevolen instellingen voor het zo mooi mogelijk capturen van VHS naar de PC?
  • Bedoel je BIJ het capturen of NA het capturen? Wat er tijdens capturen te zien is zou ik me niet druk om maken (dit is waarschijnlijk een low res preview), als het erna maar goed is.
    Ik zou capturen naar AVI (bijv. indeo 5.1) en pas later converteren naar MPEG2. Welke resolutie je kunt gebruiken hangt van je pc af. Dit is een kwestie van proberen.
  • Gewoon capturen naar AVI (codec DV) naar die schijf. De schijf ondersteund vast USB2 en anders doe je het via IEEE1394/FireWire. Die kan het iig geval wel aan.
  • Rechtstreeks naar USB2.0 of FireWire capturen heeft geen gevolgen voor de kwaliteit?
  • De manier van data overdracht heeft zowieso niks met kwaliteit te maken. Je kunt wel frame loss krijgen als je systeem 't niet aan kan, maar dat merk je vanzelf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.