Vraag & Antwoord

Videobewerking

Pinnacle/Studio Plus 10.1.1. DVD video importeren

Anoniem
twente
2 antwoorden
 • Na het importeren van DVD-titels, blijken 16:9 breedbeeld opnames als 4:3 bestanden te zijn gesaved, ook als staat het "projectformaat" ingesteld op PAL breedbeeld.

  Vreemd is, dat tijdens het selecteren van de titels op de DVD schijf, wel breedbeeld wordt herkend en ook correct in het voorbeeldvenster verschijnt.

  Als ik nu een album map open met breedbeeld bestanden van opgenomen DV (in AVI dus) en geimporteerde DVD bestanden (MPG), dan krijg ik bij aanklikken van de AVI bestanden wel correct breedbeeld in het venster, maar bij de MPG bestanden 4:3 beeld (dus horizontaal ingekrompen)
  Hetzelfde bij het overbrengen van die bestanden naar het storyboard (wel in 16:9 venster, doch horizontaal ingekrompen met links en rechts vertikale zwarte balken)

  Nu staat in de handleiding (pag 37 en 38 ) dat de hoogte-breedteverhoudingen nog manueel kunnen worden ingesteld.
  Nou hier mooi niet :(
  Bij info (rechter muisknop) staan wel H-/B 4:3 en H-/B 16:9 en is er een aangevinkt, maar het verschijnt in grijs en is dus niet in te stellen.

  Iemand hier ervaring mee?
  Heb ik iets verkeerd ingesteld, of betreft het hier een bug in 10.1.1 ?

  Heb wel gezien (melding op scherm) dat in februari update 10.2 komt
 • Hallo,
  ik weet niet precies wat u bedoelt, maar je kunt in Pinnacle de hoogte/breedte verhouding instellen door met de rechtermuisknop op de scènes te klikken (niet in het Storybord, dus waar je de scènes naar toesleept) en dan het vinkje bij de juiste verhouding te zetten.
  Met vr gr
  Steven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.