Vraag & Antwoord

Videobewerking

Goede PC voor Videobewerking?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Correct heeft een leuke aanbieding voor 1153 incl btw.
  Ik wil er voornamelijk video bewerking mee gaan doen.
  Wat vinden jullie hiervan?:

  SCALEO P ATHLON X2

  Produkt informatie
  Processor : AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+, 1 MB L2 cache
  Geheugen : 1024 MB DDR-RAM
  Drive(s) : 2x 250 GB 7200 rpm SATA HDU, DVD-ROM; DVD+DL
  Aansl. : 6x USB 2.0, Ethernet, 2x FireWire
  serieel, parallel, SPDIF-out, Wifi 802.11 b/g
  Audio : onboard stereo
  Video : 256 MB NVidia GeForce 6600 VIVO
  Inclusief : Windows XP Home NL, draadloos toetsenbord en muis,
  stereo speakers, Works 8.0 NL

  Deze Scaleo PC biedt ongekende rekenkracht door zijn Dual Core AMD Athlon 64 X2 processor, alsof er twee processoren aanwezig zijn. 1024 MB werkgeheugen, 2x 250 GB harddisk, DVD-ROM en DVD+DL Dual layer recorder, Wifi 802.11 b/g, SPDIF out, ingebouwde 5.1 geluidskaart, 256 MB NVidia GeForce 6600 VIVO. Inclusief Windows XP Home NL, draadloos toetsenbord en muis, stereo speakers en Works 8.0 NL.
 • Uit tests blijkt dat Intels een voordeel hebben bij videobewerking tov AMD's net als AMD's weer een voordeel hebben bij games tov Intels. Ik heb dit zelf nooit getest maar heb er veel over gehoord.
  Maar deze X2 zal het ook wel aardig doen met videobewerking. De twee HDD's zou je bijv. in RAID0 kunnen zetten voor hogere prestaties. Al met al lijkt mij dit een aardig systeem voor videobewerking.
 • Hij heeft een aantal eigenschappen die handig zijn voor een pc bedoeld voor videobewerken, zoals dualcore, twee hdd's, firewire. Maar ik zie niet aan waarom hij zo speciaal is. Voor videobewerken is 1GB ram nog best weinig, onboard stereo kan natuurlijk ook veel beter.
  Maar opzich wel een leuke aanbieding, ik denk niet dat je hetzelfde kan krijgen voor dat bedrag bij azerty als je het zelf samenstelt, maar ik zal eens kijken.

  Maar zou je nog wat meer info van die pc kunnen posten?

  By the way praatpaal, intel is alleen beter met [b:001f31ba5f]singlecore[/b:001f31ba5f] processors met videobewerken, maar dat verschil is een verschil van bijna niks, en AMD is voor de rest zo'n beetje overal beter in. Maar met [b:001f31ba5f]dualcore[/b:001f31ba5f] is AMD zelfs beter dan intel en niet zo'n beetje ook.
 • Helaas geen info meer op de site van correct. Ik woon weer in Nederland zal mijn profiel ff aanpassen
  Alsnog bedankt, vooral de prijs spreekt mij aan.
 • De belangrijkste info ontbreekt; de chipset…..

  En Intel of AMD cpu's is van geen belang, het gaat om de chipset.
  En; Intel heeft wel altijd de beste chipsets…
 • [quote:22599973fe="kid jansen"]By the way praatpaal, intel is alleen beter met [b:22599973fe]singlecore[/b:22599973fe] processors met videobewerken, maar dat verschil is een verschil van bijna niks, en AMD is voor de rest zo'n beetje overal beter in. Maar met [b:22599973fe]dualcore[/b:22599973fe] is AMD zelfs beter dan intel en niet zo'n beetje ook.[/quote:22599973fe]

  Ik neem aan dat je spreekt uit ervaring?
 • Zit me rot te googlen maar nergens iets over de chipset.
 • Had je deze pdf al gezien? Maar nog steeds geen info voer de chipset. Ik zie dat hij er is in zowel een AMD als Intel uitvoering…

  http://www.fujitsu-siemens.nl/Resources/30/463260357.pdf

  EDIT: Dit is wel een ouder model (september 2004) Dus zal hem wel niet zijn.
 • Tja, das 1 van de problemen van de fabrieks-pc; de fabrikanten zijn over het algemeen niet erg vrijgevig met wat meer technische info.

  Ik vond wel het nodige met de zoekkreet: chipset,SCALEO P ATHLON X2 maar de hele fujsiem lijn zegt me allemaal niets dus wellicht moet je zelf zo ook maar ff zoeken, wellicht zie je er wel wat in.
  Ik zie wel over het algemeen veel SIS en Nvidia genoemd.
  je zou ook gewoon ff de winkel kunnen opbellen en er om vragen.
  Hoe dan ook; Een amd pc zal nooit een intel chipset hebben.

  Want dat is wel de consequentie: als je graag een Intel chipset wilt hebben dan zit je automatisch aan een intel cpu vast.

  Heb je geen probleem met amd dan zou ik iig wel waken voor SIS chipsets.
  Nvidia en VIA hebben wel goede chipsets maar je zult je dan toch wat moeten gaan verdiepen in de materie en de specifieke problemen en voordelen van de diverse types moeten opzoeken.

  Een redelijke goede manier is te achterhalen wat er in de fujisiem zit en vervolgens bij asus kijken wat voor een moederbord dezelfde chipset heeft en hoe asus dat moederbord plaatst wat betreft doelgroep: instap/power/home/office/game
 • ik zou zelf voor zoiets gaan:

  [img:638584f94e]http://img142.imageshack.us/img142/7876/rsbhthjnyjny1pm.jpg[/img:638584f94e]

  opzich een gelijkwaardig systeem, alleen €200 duurder, daarvoor krijg je wel een veel betere geluidskaart, 2GB RAM, en twee hardeschijven waarvan bekend is dat ze heel goed en heel snel zijn. En je hebt gewoon allemaal goed spul. Je hebt alleen geen draadloos netwerk, geen draadloos toetsenbord en muis en geen speakers bijgeleverd. Maar die eerste twee lijken mij voor een desktop pc niet noodzakelijk en dat derde kan je beter loskopen, het liefst niet eens computer spul, maar op een goede stereo-/homecinemaset aangesloten.

  En dit systeem zit al in elkaar en je hebt windows er al bij, als je het zelf in elkaar kan zetten en je hebt nog een windows licentie kan je dat dus nog wegstrepen.

  Voor een soortgelijk systeem alleen dan intel betaal je zo'n €150 meer, je hebt dan een intel dualcore, 2GB ddr2, een moederbord met intel chipset.
 • [quote:da53f6e285="kid jansen"]
  opzich een gelijkwaardig systeem, alleen €200 duurder, ………..[/quote:da53f6e285]


  ja ok maar 200€ is niet niks, ik ga toch voor die correct aanbieding enne allemaal bedankt voor de adviezen
 • Als je het zo laat wel, maar je hebt dan wel een beter systeem. Vooral de kwaliteit is beter en dat werkgeheugen en die hardeschijven maken het allemaal een stuk sneller. Zeker als je die hardeschijven in RAID0 zet, wat wel zo handig is met zware videobewerking, en met HD videobewerking zelfs een vereiste.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.