Vraag & Antwoord

Videobewerking

wat is een goed bewerkingsprogramma voor een beginner?

Anoniem
Johnny321
6 antwoorden
  • Sinds kort hebben wij een videocamera, we hebben nu voor het eerst wat naar de pc gezet van het dv bandje. Het programma wat sony er bij heeft geleverd is voor ons acacadabra. We willen de film bewerken en zijn van plan een bewerkingsprogramma te kopen maar welk? Wie kan ons helpen?
  • Ik vind Adobe Premiere Elements wel een goed programma. Niet al te moeilijk voor beginners. De nieuwste versie vereist echter wel redelijk zware eisen aan je PC. Kijk eens of je een trial versie kijk eens op http://www.adobe.nl/products/premiereel/main.html je kan ook een testversie downloaden.
  • Dezelfde vraag kom je hier meermaals tegen

    http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=155453
  • [quote:c6a19aed6d="tomvdlee"]Ik vind Adobe Premiere Elements wel een goed programma. Niet al te moeilijk voor beginners. De nieuwste versie vereist echter wel redelijk zware eisen aan je PC. Kijk eens of je een trial versie kijk eens op http://www.adobe.nl/products/premiereel/main.html je kan ook een testversie downloaden.[/quote:c6a19aed6d]

    Die system requirements vallen heel erg mee, bijna elke pc kan dat wel draaien. Het is alleen andere koek wanneer je Adobe Premiere Pro 2.0 wil gaan gebruiken, maar dat is denk ik dan ook geen geschikt programma voor de TS. Ik raad overigens ook Adobe aan, anders misschien eens kijken naar Ulead software.
  • Is al meermaals gezegd; als je Windows XP draait, en je vindt knip en plakwerk voldoende om een opname te bewerken, dan is de Windows Movie Maker een uitkomst.
  • Alleen met Windows Movie Maker kun je geen bestanden maken die (simpel) op DVD gebrand kunnen worden, maar slechts Microsofts eigen WMV formaat en je kunt het overspelen op een DV band (als je een DV-in heb op je videocamera). Dat is het grote nadeel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.