Vraag & Antwoord

Videobewerking

TV naar pc

Anoniem
Ralphie
21 antwoorden
 • Hallo,
  Ik zou graag programma's van tv op willen nemen op m'n pc in de hoogst haalbare kwaliteit, wat zou ik daarvoor moeten doen? Goede tv-kaart kopen of zou ik bijvoorbeeld met een dvd-recorder in betere kwaliteit op kunnen nemen? (Ik ben hier nog totaal nieuw in…) Ik heb thuis kabeltelevisie van essent
 • Een tv-kaart is natuurlijk een goede mogelijkheid. Hierbij kun je het voordeel hebben (let op het juiste merk/type) dat je flexibeler bent dan
  met een dvd-recorder. Je kunt b.v. opnemen in DV-avi (of een van de vele andere hoogwaardige type's), terwijl een dvd-recorder (meestal) enkel MPEG biedt.

  Een dvd-recorder is mogelijk gebruiksvriendelijker en probleemlozer, maar mist natuurlijk de onovertroffen mogelijkheden van de pc (als het werkt, maar dat merk je later wel ;) ).
 • ok, wat voor een tv-kaart zou ik dan het best kunnen kopen? mijn doel is programma's in goede kwaliteit opnemen. (en eventueel nog wat bewerken op m'n pc)
 • controleer eerst ook even of je graka geen video in heeft, als dat zo is heb je helemaal geen tv kaart nodig
 • Er zit wel een tv-tuner in maar die is schijnbaar niet zo best gezien de review en de reacties van anderen: http://www.pcmweb.nl/section.jsp?id=975794
  [quote:74c9a6fa16]Ook ik ben een beetje teleurgesteld over de kwaliteit van de tv-tuner. Dit betekent dat de pc niet echt een alternatief is voor een losse hard-disk recorder. Ook opgenomen beelden zijn niet ideaal om naar te kijken. Als iemand tips heeft verneem ik dat graag!![/quote:74c9a6fa16]
  Als ik nu een nieuwe tv-tuner zou kopen, wat voor een kaart is dan geschikt voor het opnemen van programma's in hoge kwaliteit?
 • Hauppauge pvr 150 met ingebakken mpg encoder, tis iets duurder, maar je hebt dan ook wel wat.

  Nog een voordeel van pc t.o.v. dvd recorder: bij het opnemen met de pc heb je geen last van macromedia of andere kopieerbeveiligingen.
 • Als je de hoogst haalbare kwaliteit wil behalen zul je met je DVD-recorder moeten opnemen.
  Dat ding is ervoor gemaakt om op te nemen van een coax signaal.
  De pc niet. Die kun je er geschikt voor maken; maar met de dvd-recorder haal je mooiere resultaten.
  Je kunt later wel bewerken op de PC
 • Volledig mee eens, heb het aan de lijve ondervonden.
  Mijn Sony HX-710 maakt gewoonweg betere opnamen als mijn Hauppage PVR 150.
 • Ok ik heb de laatste tijd wat rondgekeken op internet en ik denk nu dat ik de PVR-150 ga kopen. Alleen nog 1 ding: Er is een PVR-150 en een PVR-150 MCE, wat is dan verstandiger om te kopen gezien de beeldkwaliteit? Ik lees ook dat de 150 MCE draait zonder mediacenter http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=152221&highlight=pvr150
  Maakt het dan iets uit of ik de PVR-150 of PVR-150 MCE koop?
 • Voor de beeldkwaliteit maakt het geen zier uit, de MCE geeft wel radio onboard.

  Ze gebruiken trouwens dezelfde drivers voor XP & MCE.

  Voor een goede opname kwaliteit dien je niet hoger te gaan dan 2 uur of niet lager dan 4800 bit rate, lager wordt het alvlug minder heb ik ondervonden, dit na branden op DVD en weergave op breedbeeld tv.
 • Ah ok, maar nog ff 1 vraagje, hoe zit het met dat verschil tussen s-video en composiet aansluiting, is het kwaliteitsverschil echt zo groot?
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1107373/last
 • S-Video only bij mij, composiet is uit de tijd en matig.
 • Ok, dus als ik de kaart dan koop moet ik met een S-video kabel de S-video uitgang van de Tv met de S-video uitgang van de kaart verbinden?
 • Nee, nimmer een uitgang met een uitgang verbinden.
 • Ja ok edit :P: als ik de kaart dan koop moet ik met een S-video kabel de S-video uitgang van de Tv met de S-video ingang van de kaart verbinden?
 • Je kunt inderdaad de s-video ingang van de tv-kaart verbinden met de s-video uitgang van de tv.
 • We hebben thuis kabel tv, zou het voor de kwaliteit uitmaken of ik die kabel op de tv kaart aansluit of een s-video kabel, of zou het enigste voordeel van de s-video kabel dan zijn dat je ook beelden van je videorecorder over kan zetten naar je pc?
 • Het hangt af van de kwaliteit van met name de ontvangers in de tv en in de tv-kaart. Ook via de coax-kabel kun je, denk ik, het signaal van de videorecorder naar de pc overbrengen, maar via s-video heeft natuurlijk de voorkeur, dan mis je immers de kwaliteits-verminderende omzettingen van en naar een hoog-frequent signaal (zoals op de bij tv gebruikte coax-kabel).
 • Ik heb een S-video kabel gehaald voor 't beeld en een kabel voor 't geluid (links + rechts). Als ik 'm op de TV aansluit krijg ik alleen geluid, dus ik denk dat op de TV alleen S-video in is. Als ik 't op de video/dvd speler aansluit krijg ik geluid en heel slecht beeld (zwart-wit en heel storend). Ik heb wat research op internet gedaan, maar dat zou dus ook aan de dvd/video speler kunnen liggen.
  Waar moet ik de S-video kabel op aansluiten om beeld naar de tv kaart toegestuurd te krijgen? Je hebt ook van die scart adapters die deze in/uit gangen hebben, maar de verkoper in de elektronica zaak zei dat er voor S-video geen uitgang bij deze adapters bestond :-?
  Hopelijk kan iemand me helpen, alvast bedankt
 • Het is misschien mogelijk op de dvd/video speler in te stellen welk signaal er naar de uitgang moet worden gestuurd; staat nu misschien op normaal/composiet i.p.v. s-video (dan krijg je zwart/wit).

  Ik heb hier zo'n adapter en de omschakeling tussen in/out geldt voor alle aansluitpunten, dus ook voor de mini-din bus voor het s-video signaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.