Vraag & Antwoord

Videobewerking

Composite werkt, S-video zwart + lelijk beeld

Anoniem
rwilligen
8 antwoorden
 • hoi!

  ik ben bezig videos om te zetten, en weet dat de beste aansluiting ddaarvoor s-video is. Ik heb zowel composite als s-vid aangesloten, composite is idd niet echt mooi, maar beter dan s video, die blijft zwart!
  is dit een bekend probleem? iemand een idee wa ik er aan kan doen?

  Bedankt!

  gr. OCon
 • met wat voor een video/tv kaart doe je dit als ik vragen mag? En welke software? Kijk eerst of het aan de s-video kabel ligt, dus alle pinntetjes moeten er nog zijn en niet gebogen (volgensmij zijn het 5 pinnetjes).

  Daarna ligt het misschien aan je tv/videokaart die geen s-video ingang heeft maar s-video uitgang. Hier kan verwarring ontstaan.

  Maar je zegt ook: 'ik heb zowel composite als s-video aangesloten' bedoel je dat je allebei de kabeltjes tegelijk hebt aangesloten? :wink: ik vat het tenminste zo op.

  Met de software die bij je tv kaart zit (als je er een hebt) kan je het kanaal kiezen waar het digitale beeld van moet worden vastgelegd. Stel deze dan naar jouw keuze in op s-video of Composite.

  Ik hoop dat ik je hiermee op weg heb geholpen!

  M.V.G Cris
 • Bedankt Chris voor je antwoord!

  deze kaart gebruik ik nu ( goedkoop ding)

  http://www.alternate.nl/html/shop/productDetails.html?artno=JKPI98

  - kanaal staat op s- video

  - kabeltje van s-video is nieuw en heeft rechte pinnetjes

  Gek he?

  en edit: ik heb alleen het s-video kabeltje erin zitten nu, geen svideo+ compostite…
 • hhm gek, ik zie nu ook dat hij video in heeft…

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=159428

  In dit topic heeft iemand zwart wit beeld, niet echt van toepassing bij jouw, maar er word als antwoord gegeven dat de videorecorder geen s-video ondersteund, al lijkt me dat sterk…
 • deze adapter gebruik ik:

  http://www.alternate.nl/html/shop/productDetails.html?artno=JZZV07&

  de opstelling is dus:

  vhs > adapter -> S-video kabel > TV-kaart

  In het topic dat je aanwees staat idd dat de videorecorder geen S-video ondersteunt. maar ik dacht dat de vhs gewoon z'n signaal naar de adapter zou sturen ( via scart) en dat die adapter het dan wel zou 'regelen' verder. te simpel gedacht?
 • blijkbaar…

  Ik had dus gelijk met dat je vhs geen s-video ondersteund. Erg vervelend, want s-video bestaat en het is stukken beter dan composite. Zoek anders even verder op andere fora, want ik zou niet weten met welk hulpmiddel je een vhs via s-video op je TV-kaartje wilt aansluiten(en werkend).

  Jammer!

  De laatste maar misschien ook wat duurdere oplossing is een videorecorder die wel het s-video signaal ondersteund, al weet ik niet of die bestaat!? Vraag ernaar bij de lokale elektronica zaak als je het de moeite waard vind.

  Nogmaals jammer…
 • ok, dat ga ik eens voorzichtig aan m'n ouders vertellen ;)

  hartstikke bedankt voor je hulp!
 • ik weet nu ook waarom het niet werkt zeg maar…
  composite zend al het beeld door 1 kabeltje en is daarom ook stukken slechter dan s-video, waarbij de kleuren afzonderlijk over de 5 pinnetjes worden verdeeld. je VHS zend het dus alleen maar door 1 kabeltje, dus logisch dat s-video het niet doet lijkt me. (dit is een stukje achtergrond informatie :wink: )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.