Vraag & Antwoord

Videobewerking

USB of PCI

Anoniem
thedoc
7 antwoorden
 • In de FAQ wordt aangegeven dat er niet erg veel verschil zit tussen USB of PCI om video te bewerken.
  Zelf twijfel ik aan de Pinnacle studio 500 USB of de Pinnacle studio 500 PCI. Wat mij verbaast is het grote prijsverschil. De USB variant is ongeveer 125 euro, terwijl de PCI variant 90 euro kost. Op het eerste gezicht zie ik niet veel verschillen. Heeft iemand ervaring met bovenstaande apparaten/ kaarten?
 • Ikzelf zou USB afraden voor videobewerking, tenzij je dat apparaat aan verschillende PC's wilt gaan koppelen. Bij USB heb je in de praktijk niet een constante (lees: stabiele) datatransfer die wel wenselijk is bij videobewerking. Werk dus liever met een PCI insteekkaartje als je toch maar 1 PC gebruikt.
 • [quote:2ba44ef1bd="Obi-wan-kenobi"]Ikzelf zou USB afraden voor videobewerking, tenzij je dat apparaat aan verschillende PC's wilt gaan koppelen. Bij USB heb je in de praktijk niet een constante (lees: stabiele) datatransfer die wel wenselijk is bij videobewerking. Werk dus liever met een PCI insteekkaartje als je toch maar 1 PC gebruikt.[/quote:2ba44ef1bd]

  Dat klinkt logisch, hetgeen ik hierboven beschreef. Heeft de PCI varinat dezelfde mogelijkheden?
 • Als ik het zo zie heeft de PCI versie op het draagbare na dan alle functionaliteit van de USB versie, plus ook nog analoge uitvoer.
  http://tweakers.net/pricewatch/125250
  http://tweakers.net/pricewatch/127101
 • [quote:e26c04a172="Obi-wan-kenobi"]Als ik het zo zie heeft de PCI versie op het draagbare na dan alle functionaliteit van de USB versie, plus ook nog analoge uitvoer.
  http://tweakers.net/pricewatch/125250
  http://tweakers.net/pricewatch/127101[/quote:e26c04a172]

  Heb jij enig idee, waarom het prijsverschil dan zo groot is?
 • Marketing gericht op mensen die niet durven om iets in het moederbord te klikken? :roll:
 • Misschien is het kaartje native PCI, en moet er een converter op komen voor USB.. En misschien kan hij wel genoeg stroom uit de pcisleuf halen, maar niet uit usb, waardoor er weer eena adapter bij moet etc

  @ the doc: Great scott!
  @ obi wan: Sterk dat lijkt me :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.