Vraag & Antwoord

Videobewerking

psd of jpeg ?

Anoniem
Johnny321
5 antwoorden
 • Beste Lezer,

  In adobe premiere maakte ik een dia presentatie. Ik gebruikte hiervoor fotomateriaal dat ik heb ingescand. Ik sloeg de bestanden op als .psd en importeerde deze in premiere. Aanvankelijk leek alles goed te gaan. Maar ineens wilde het importeren van de psd bestanden niet meer lukken. Steeds kreeg ik de melding "Unsupported file or damaged file".
  Ik de foto's opnieuw ingescand, maar steeds weer dezelfde melding. Toen heb ik dezelfde foto's opgeslagen als .jpeg en nu gaat het wel. Heeft iemand een idee hoe dit komt ??

  Werner
 • misschien staat de mode op CMYK color ( image \ mode)
  zet em is op RGB (8bit)
 • Geen oplossing maar wel tip. Sla je afbeeldingen op als tiff.
  JPG veroorzaakt kwaliteitsverles.
 • [quote:657a096893="Johnny321"]Geen oplossing maar wel tip. Sla je afbeeldingen op als tiff.
  JPG veroorzaakt kwaliteitsverles.[/quote:657a096893]

  Jup, TIFF of PNG hebben 0% kwaliteits verlies, jpeg/jpg wel kwaliteits verlies.
 • Photoshop en premiere zijn kwaliteits programma's van dezelfde firma. De programma's zijn compatible, zonder twijfel. In principe moet het dus mogelijk zijn, dat je photoshop bestanden importeerd in premiere. Het gebruik van Tiff raad ik af. PNG bestanden zijn vergelijkbaar met jpeg, dus dat hier geen kwaliteits verlies zou zijn is niet zo.
  Het kan zijn, dat je dermate veel psd bestanden hebt geïmporteerd, dat het programma het er toch moeilijk mee krijgt. En dan is de melding niet zo vreemd.
  Mijn advies is dit: sla het photoshop bestand op als jpeg met maximale kwaliteit. Dus 12. Het kwaliteits verschil is dan nauwelijks te zien. Denk er ook aan schermresolutie te bruiken. Ik heb eens gelezen op dit forum, dat de afmeting 800x600 gebruikt werd, maar dan zal een groot deel van de foto buiten beeld vallen. Ga tot H 507 en W 650. Experimenteer hiermee.
  Ik wens je sukses !!

  Theo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.