Vraag & Antwoord

Videobewerking

Beelden Sony D8 niet zichtbaar in Studio9

Anoniem
hans4
5 antwoorden
 • Ik heb mijn Sony D8 camera via i-link aangesloten op IEEE 1394 van de pc. In het tabblad "Opnemen" in studio 9.4.3 zie ik geen beelden van de camera. Als ik in dat tabblad op "play" klik gebeurt er niets (en bij het klikken op stoppen en spoelen ook niet). Als ik klik op "Opname starten" dan kan ik een naam opgeven en als ik dan klik op "Start opname", komt er een melding dat ik het juiste opname-apparaat moet selecteren. Dat staat in studio echter gewoon vermeld als DV-apparaat. Windows XP (home edition) geeft wel een melding dat een Sony camcorder gevonden is en in het tabblad Hardware - Apparaatbeheer staat dat de IEE1394 kaart korrekt werkt. Ik heb ook geprobeerd via Nero de beelden zichtbaar op het scherm te krijgen en dat lukt wel. Ook via Amcap krijg ik wel beeld en geluid.
  Via Studio heeft dat altijd gewerkt, maar het is een tijdje geleden dat ik voor het laatst beelden heb ingelezen. In de tussentijd is Windows een keer opnieuw geinstalleerd en is het moederbord vervangen. Op de pc zit SP2 en alle XP updates zijn geinstalleerd.
  Heeft iemand een idee wat de oorzaak van het probleem kan zijn.
 • Probeer es met Scenalyzer.
 • Johnny bedankt voor de tip. Ik ga nu een paar dagen weg, maar als ik terugkom zal ik dit zeker gaan proberen.

  Groet,
  Hans
 • Heb scenalyzer geprobeerd. Dat werkt wel (kan alleen de knoppen van de camera niet bedienen met de knoppen op het scherm). Heb stukje van camera op scherm weergegeven en opgenomen. Vervolgens is dat bestandje in Studio wel af te spelen. Alleen jammer dat dit een trial versie van scenalyzer is. De gratis versie die er ooit geweest is, heb ik niet kunnen vinden.
  Volgens Pinnacle zou het probleem liggen aan de videokaart, maar of dat zo is????
 • Het ligt zoiezo niet aan de videokaart. Die heeft geen invloed op het capture gebeuren.
  Dat die knoppen niet werken ligt of aan een update van XP die je eerst nog niet had; of aan je videorecorder.
  Weet je heel toevallig nog welke updates je geïnstalleerd hebt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.