Vraag & Antwoord

Videobewerking

slechte (?) kwaliteit & te weinig zenders

Anoniem
Eddy X
14 antwoorden
 • hoi lezer,

  ik heb een splitter op m'n coax kabel gezet en hier 1 uitgang van versterkt en vervolgens naar m'n PC tv kaart gestuurd. het werkt niet helemaal zoals verwacht:
  - Ik mis een hoop zenders zoals Veronica & Dicsovery (en en nog veeeel meer)
  - de kwaliteit valt me tegen:
  [img:d7c38c8f04]http://img86.imageshack.us/img86/1876/rtl520060517152504h16sz.th.png[/img:d7c38c8f04].
  ik heb dat goedkope Pinnacle kaartje, dus waarschijnlijk verwacht ik gewoon te veel, maar kan dit echt niet beter?
  verder heb ik vrij DIKKE Coax gebruikt, omdat dat makkelijker is met die stekkertjes, zou het erg veel schelen als ik dunne gebruik (minder weerstand)

  bedankt!

  [size=9:d7c38c8f04]PS: zien jullie het woord? :P[/size:d7c38c8f04]
 • Niemand :lol: ?

  de vraag is voornamelijk waarom ik zo weinig zenders te zien krijg…
 • [quote:9457fe0a5f="OConnor"]ik heb dat goedkope Pinnacle kaartje (..) de vraag is voornamelijk waarom ik zo weinig zenders te zien krijg…[/quote:9457fe0a5f] Als je er zeker van bent dat het antenne signaal op de tv-kaart sterk genoeg is, zou het aan de software instellingen kunnen liggen. Als je klikt op de knop Autoscan, dan verschijn toch het dialoog Auto-scan Setup. Standaard staat deze waarschijnlijk op Snel scannen. Als je deze optie uitvinkt, zouden er meer zenders gevonden kunnen worden.
 • Dat klop inderdaad allemaal! ik ga het proberen, resultaat zometeen
 • De antenne versterker moet je VOOR de splitter plaatsen zodat het signaal versterkt wordt nog voordat het wordt verzwakt door splitsing, je houd zo als het goed is weer een volledig signaal over.
  Wat jij nu doet is eerst het signaal afzwakken door het te splitsen om het daarna weer te versterken tot het juiste niveau, je verliest daardoor kostbaar signaal.

  Normaal gesproken heeft dikke coax minder verlies en dunne coax juist meer verlies, maar kwaliteit van de kabel heeft er ook mee te maken.
  Als je naar het totaal kijkt zou het kunnen zijn dat dunne coax van hoge kwaliteit minder verlies geeft dan dikke coax van lage kwaliteit.
  Goede kwaliteit coax kabel is van een echt merk en koop je bij een tv/antenne/sateliet specialist maar de aanduiding "sateliet-geschikt" geeft ook een redelijke indicatie, je hebt dan iig kabel met "folie-afscherming" en die is doorgaans beter dan de standaart coax met alleen mesh-afscherming (draadjes)
 • helaas, ik heb het ook al rechtstreeks, dus zonder splitter ertussen geprobeerd, niks… is 7-8 meter dikke Coax te veel om te overbruggen?
 • Heb je wel de juiste TV instelling gekozen.
  Kabel Nederland.
  Of probeer gewoon kabel Duitsland.
  Indien je de verkeerde keuze maakt, worden hyperband en/of S band niet gescand, waardoor je dus een deel zenders mist.
 • Wat is de bron?
  Kabel tv?
  Dan zou 7-8 meter met een kabel uit 1 stuk niet zo'n probleem moeten zijn.
  Evengoed kan de versterker nut hebben, zelfs al gebruik je 1 kabel en geen splitter.
  TV kaarten zijn doorgaans vrij ongevoelig en hebben een hoop signaal nodig om goed te presteren, dat heeft te maken met de kwaliteit van de tuner op de kaart.
  Het kan zo zijn dat het signaal zoals het uit de kabeldoos komt niet afdoende is.
  Verder is het zo dat een pc monitor en videokaart haarscherp weergeeft en evt ruis is daardoor zeer snel zichtbaar, een gewone tv heeft een enigszins verzachtende weergave waardoor ruis minder opvalt.
  Je kunt ook nog waarschijnlijk merken dat de ene zender minder ruis heeft dan de andere, bij mij was National Geographic haarscherp en perfect en SBS6 hopeloos ruisig en slecht.
 • ik heb zowel Nederland kabel PAL als Nederlang kabel NTSC geprobeerd, geen verschil helaas… ik zal duitsland etxc morgen proberen, kga nu slapen. bedankt en welteruste

  EDIT Rwilligen: ik neem aan dat dikke Coax meer weerstand heeft dan dunne, is dat wel zo? maakt het [i:8c857209d3]het[/i:8c857209d3] verschil denk je?
 • Als je hetzelfde merk en type kabel vergelijkt dan heeft DIKKE coax MINDER verlies.
 • [quote:f15c4873d6="OConnor"]Niemand :lol: ?

  de vraag is voornamelijk waarom ik zo weinig zenders te zien krijg…[/quote:f15c4873d6]Ik moest altijd scannen met de optie –antenne– i.p.v kabel.Via deze optie bijna alle zenders , de andere zenders in een reg file plaatsen . Welke frq , kon je vinden bij de plaatselijke witboer. Tis wel lang geleden :lol: maar mischien heb je hier iets aan .
 • tnx allen, het is me gelukt & een stuk scherper. nieuw probleem: het geluid werkt niet. ik heb de TV kaart intern verbonden met de CD-in-ingang. heb in Pinnacle al verschillende ingangen geprobeert, inclusief de meest logische: CD-in, maar ik hoor niks. wat kan dit zijn?
 • Ik weet niet of het verschil maakt, maar probeer Aux-in eens.
 • Er zijn 2 dingen waarvan het geluid ingesteld moet worden:
  [img:b193a27d16]http://img502.imageshack.us/img502/2672/vraag18au.png[/img:b193a27d16]
  Daarvan is de bovenste:
  [img:b193a27d16]http://img502.imageshack.us/img502/5366/vraag20wh.png[/img:b193a27d16]
  en:
  [img:b193a27d16]http://img502.imageshack.us/img502/7816/vraag34el.png[/img:b193a27d16]
  En de onderste:
  [img:b193a27d16]http://img502.imageshack.us/img502/1965/vraag42oo.png[/img:b193a27d16]

  AUX in staat er dus niet bij… iemand een idee welke combinatie ik moet doen?

  bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.