Vraag & Antwoord

Videobewerking

MPG niet afspelen in Media Player

Anoniem
Prin0096
9 antwoorden
 • Mijn buurman wil graag een filmpje van zijn kleinzoon afspelen in Media player. Dit lukt echter niet omdat er steeds een foutmeldeing komt. Op mijn pc geen enkel probleem om het filmpje af te spelen. We hebben inmiddels alles geprobeerd, windows media player 11 ook gedownload, maar niks lukt. Er zit een ander programma in de weg of een ander OS volgens de foutmeliding. Wie weet raad?
 • Heb je zelf soms een DVD player geïnstalleerd en je buurman niet?
 • Wat bedoel je precies?
 • Nou wat hij volgensmij bedoelt: POWER DVD, is een dvd speler.
  Aangezien WINDOWS MEDIA PLAYER een media player is, en dus eigelijk ook mpeg2 zou moeten ondersteunen. Wil je buurman het per see met Windows media player afspelen? De preciese foutmelding weet ik niet maar het kan zijn dat de Codec die nodig is om het bestand af te spelen niet aanwezig is. Ik zou niet weten waar je die wel moet halen, maar ik weet zeker dat iemand je hier verder zou kunnen helpen…

  Anders is VLC media player een goed alternatief (vind ik). Dit programma is gratis en kan vele soorten bestanden openen.

  VLC is gratis hier te downloaden
 • Voor codecs is het K-lite codec pack een goede. Bevat heel veel codecs, maar ook media player classic zit er bij. Bij de installatie kan je zelf aanvinken wat je wil installeren.
 • Of je installeerd zoals wel vaker geadviseerd gewoon GEEN codec pack, codec packs zijn het werk van de duivel en veroorzaken meer narigheid dan dat ze oplossen.
  Vooral het feit dat de gebruiker zelf moet bepalen wat hij wel en wat niet moet installeren veroorzaakt problemen aangezien de meeste gebruikers niet weten wat te doen en dan dus maar alles installeren.
  Het is letterlijk met een kanon op een mug schieten.

  De gangbare betere methode bij media die niet spelen wil is om te bepalen wat er aan schort en vervolgens gericht het probleem oplossen.
  Je opent de media met Gspot of Avicodec welke je vertellen hoe de media is gecodeerd en je aan eventuele codec nodig hebt of post het resultaat alhier waarna iemand je een advies geeft over een te installeren oplossing.

  Of je gebruikt VLC mediaspeler, die kan de meeste media afspelen zonder codecs aangezien de speler zelf kan decoderen.
 • Ik heb zelf nog nooit problemen gehad met een codec pack. Wat voor problemen geeft het dan? Na elke windows installatie gooi ik er tegenwoordig standaard het eerder genoemde pack op, nooit problemen mee gehad.
 • Dubbele post
 • Codec packs installeren zoals rwilligen al zegt onnodig veel rotzooi.

  Henk B, installeer gewoon PowerDVD; heb zo'n sterk vermoeden dat je de MPEGII codec mist; die dan door PowerDVD wordt geinstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.