Vraag & Antwoord

Videobewerking

Pinnacle Studio 10 Plus / Film is groenbeeld

Anoniem
jgbteg
4 antwoorden
 • Hi all,

  Ik heb pas een fragment van TV gecaptured met mijn Pinnacle PCTV kaart. Hij heeft hier een .AVI bestand van gemaakt. Wanneer ik deze open met Windows Media Player 10 ziet het er prima uit en loopt het geluid helemaal goed.

  Nu ga ik met Pinnacle Studio 10 Plus deze film importeren om zo te bewerken en als DVD te maken. Helaas mag het niet eens zover komen, bij het importeren zie ik alleen maar groene vakjes. Als ik op play klik doet hij het wel. Of ja, groen beeld maar wel geluid.

  Weet iemand hoe het kan dat het beeld in Pinnacle Studio 10 Plus groen is? Normaal nooit problemen!

  Gegevens PC:
  Windows XP Pro volledig up-to-date.
  Nog geen codec geinstalleerd maar met de nieuwste DivX codec zelfde probleem.
  Intel Penitum 4 2,6 GHz en 512MB intern.

  Alvast bedankt voor jullie moeite.
 • Volgens mij, en ik ben maar een leek, heeft dat te maken met de installeingen NTSC en PAL. Wanneer ik mijn annaloge camera aansluit en de instellingen op NTSC zet krijg ik ook groen beeld.
 • Studio 10 kan zowel met pal als met ntsc uit de voeten dus dat zal het probleem niet zijn. Ik denk eerder een codec van een ander programma die de studio 10 codec in de weg zit
 • [quote:5353173f14="jgbteg"]Studio 10 kan zowel met pal als met ntsc uit de voeten dus dat zal het probleem niet zijn. Ik denk eerder een codec van een ander programma die de studio 10 codec in de weg zit[/quote:5353173f14]

  Ik bedoelde eigen, dat wanneer de camera PAL is en de instellingen van Pinnacle op NTSC, dan krijg je groen beeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.