Vraag & Antwoord

Videobewerking

Capturing met portable harddisk mogelijk?

Anoniem
B. van Garsel
2 antwoorden
 • Op mijn systeem met 2 harddisks van elk 250 GB (SATA) capture en bewerk ik probleemloos video, met Pinnacle Liquid Edition 5.0. Hierbij gebruik ik 1 HD uitsluiting voor video. Nu heb ik het voornemen om een externe HD van 500 GB ter uitbreiding erbij te nemen, en wel de LaCie BigDisk 500 GB, Hi-speed USB 2.0.
  Wie kan me vertellen of deze schijf snel genoeg is voor capturing?
  Overigens staat in de handleiding van de software alleen schijven te gebruiken met NTFS-partitie(s) omdat bij FAT32 problemen kunnen ontstaan met clips langer dan 18 minuten. Hoe weet ik welke partitie de nieuwe schijf heeft en in hoeverre is dat van belang bij een externe schijf.

  Alvast bedankt,

  Ben.
 • USB 2 Hi-Speed is gespecificeerd op 480 Mb/s = 60 MB/s, dus de verbinding is meer dan vlot genoeg voor capture op b.v. DV niveau. Ook de harde schijf zal van een modern type zijn en een heel eind richting die 60 MB/s komen, ook vlot genoeg dus voor zelfs ongecomprimeerd de volledige PAL-resolutie te capturen (ca. 25 MB/s).

  De formatering van de schijf is inderdaad een punt, doordat je op een m.b.v. fat32 geformateerde schijf geen bestanden groter dan ca. 4 GB kunt plaatsen, ntfs kent deze relatief lage beperking niet. Je zult, na aansluiting van de schijf, de eigenschappen hiervan moeten bekijken en eventueel naar ntfs moeten formateren of omzetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.