Vraag & Antwoord

Videobewerking

2 DVD's naar 1 DVD

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik wil graag wat films op 1 DVD schrijven. Misschien een lang verhaal, maar dan heb je wel een compleet overzicht wat ik (fout) doe!
  Mijn werkwijze:
  - eerst beide DVD's rippen op de harde schijf. Gaat goed, elke film is ongeveer 5-7 Gb groot in de VIDEO_TS map.
  - dan mbv DVD2ONE elke film comprimeren naar ongeveer 2.2 Gb. Ik haal alle overbodige prut, intro's, menuus en subtitels, (behalve Dutch) eruit. Ik houd alleen de film over, met Engelse audio en dutch subtitels. Als ik deze kleine stukjes bekijk mbv een software speler, kan ik die bekijken, incl subtitels. Ook deze kleine stukjes op een DVD zetten, en ik kan alles zien met een stand alone speler, incl dutch subtitel
  - dan mbv TMPGenc DVD Author deze bestandjes samenvoegen, met een leuk menuutje erbij. Gaat ook goed. Op mijn standalone DVD speler start de DVD op met dat menu, ik kan kiezen welke film start, en hij komt op met de film. Leuk. Alleen nu zijn de subtitels opeens verdwenen!!! Ook mbv de softwarespeler blijft het vakje grijs van subtitels in de samenvoeging, terwijl ze in de afzonderlijke files nog wel zitten.

  Zie ik wat over het hoofd, of poetst TMPGenc DVD Author dit automatisch weg?
 • TMPGEnc DVD Author kan niet met ondertiteling overweg. Daarvoor zal je helaas een geavanceerder programma moeten gebruiken, zoals DVD Lab Pro.
 • Dank je………weer wat geleerd.
  Ik zal hiermee ff aan de slag gaan….
 • Hmmmmmm, ondertussen dit programma gedownload, een testversie.
  Maar ik kom er niet uit, en google geeft me ook geen soelaas.
  Wie heeft er een andere tip om zoiets voor elkaar te krijgen, of heeft iemand een handleiding in digitale versie, en is genegen om dit naar mij te mailen?
  Bedankt alvast!
 • Met VSO Convert X to DVD kan je meerdere films op 1 DVD branden. Maak van je originele DVD's eerst een avi-bestand en dan kunnen er, als alles goed gaat, ongeveer 6 films op 1 DVD van 4.7Mb.
  http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/
  Dit is de link naar VSO software
  Je kunt dan een eigen menu maken met achtergrond afbeeldingen (er ziiten er al een aantal in als voorbeeld) je kunt er tekst bijzetten in verschillende lettertypes en groottes. Kortom er kan van alles.javascript:emoticon(':P')
  javascript:emoticon(':P')
 • Ook met VSO Convert X to DVD heb ik eens lopen stoeien, leuke programma's, maar dit kan TMPGenc ook wel.
  mijn grote probleem is nu om een AVI te maken, waarin die ondertiteling zit, want die mis ik dan ook. Een AVI maken kan ik, maar hoe krijg ik nu die ondertiteling erbij?? :-?
 • @zwemvlies:

  weet jij, of iemand anders, een makkelijk programma waarmee ik van een DVD rip een AVI file kan maken, waarin de subtitels zitten? Ik krijg het niet goed voor elkaar.
 • Een programma weet ik zo niet, maar op deze site staan wel tutorials hierover.
  http://www.sectie.be/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.