Vraag & Antwoord

Videobewerking

zelfgebrande dvd terug op computer zetten

Anoniem
thedoc
5 antwoorden
 • ik heb de home video's van mijn dochter via arcsoft showbiz op dvd gebrand. echter computer gecrasht en dus mijn bestanden op comp. kwijt. aangezien dvd niet eeuwig houdbaar is , wil ik mijn dvd's weer terug zetten op de comp en opslaan op externe harde schijf. wie heeft voor mij een duidelijke beschrijving hoe dit moet en in wat voor vorm ik de video's het beste kan opslaan en ze ook weer kan afspelen/branden?
  alvast hartelijk dank
 • Met Pinnacle Studio (betaald) kan het bijvoorbeeld door te kiezen Bewerken - DVD titels importeren. Dan worden de dvd bestanden weer omgezet naar orginele MPEG-2 bestanden om te zetten.

  Een gratis oplossing, maar die ik nooit heb getest, is dit: http://downloads.vnunet.nl/download/dvd/dvd-to-mpeg/_503.html
  programma.
 • helaas, dat gratis programma werkt niet en pinaccle heb ik niet en zal ik dus aan moeten schaffen. dank je wel voor je reaktie.
  zijn er nog meer suggesties?
 • [quote:82228afa46="prwillemsen"]helaas, dat gratis programma werkt niet en pinaccle heb ik niet en zal ik dus aan moeten schaffen. dank je wel voor je reaktie.
  zijn er nog meer suggesties?[/quote:82228afa46]

  Ik zou nog even wachten met kopen, er zijn genoeg gratis alternatieven denk ik, gewoon even zoeken op Google of wachten tot iemand met een suggestie komt. Misschien kunt u dit eens proberen http://www.weethet.nl/dutch/video_ripdvdtodisk.php ?
  Gr Steven
 • Je kunt natuurlijk ook gewoon een image aanmaken. Kan met diverse brandsoftware. Isobuster kan het denk ik ook wel. Het is shareware, maar je kunt het ook gratis gebruiken, met een paar functies minder.

  http://www.smart-projects.net/isobuster/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.