Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hoe van een VOB naar MPG en werkend in pinaccle studio

Anoniem
Bert Oosten
3 antwoorden
 • :roll:
  Ivm een aanstaande bruiloft is met een Sony Camcorder een aantal scenes opgenomen. Deze zijn in een vob bestand opgeslagen.

  Het probleem is hoe dit Vob bestand om te zetten in een MPG bestand zodat ik dit in Pinaccle studio 9 kan bewerken. (deze scenes wil ik eigenlijk knippen en onder aparte mpg onderbrengen, zodat ik deze kan verwerken in een powerpoint presentatie.

  Ik heb thuis pinaccle studio 9. Ik kan het bestand wel hernoemen van *.Vob naar *.mpg. Bijvoorbeeld media player pakt dit dan wel maar wanneer ik het bestand wil importeren in pinaccle studio dan start de automatische sceneverdeling en die werkt dan niet, ook kan ik het mpg bestandje in Pinaccle niet draaien. Dit terwijl een ander bestandje dat in mpg sowieso al in mpg formaat was gemaakt wel een keurige sceneverdeling maakt en wel draait.

  De vragen zijn dus: Hoe kom ik op een goede manier van een *.Vob bestand naar een *.mpg bestand (of eventueel AVI) en in welk programma kan ik het best de scenes uitknippen en in aparte *.mpg of *avi bestanden opslaan (het liefst pinaccle, want dit programma heb ik, maar mag ook een ander programma zijn.

  Bij voorbaat hartelijk dank voor eventuele suggesties.

  Groeten

  Bert
 • Google helpt je…
 • Dat is een eitje:
  Zorg er voor dat je Pinnacle 9.4 hebt (de laatste update).
  Ga dan in Pinnacle naar
  Bewerken - DVD titels importeren
  Ga dan naar het schijfje en klik de titels aan die je wilt importeren en importeer ze.
  Wanneer het proces klaar is heb je mpeg bestanden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.