Vraag & Antwoord

Videobewerking

HDV video

Anoniem
rwilligen
2 antwoorden
 • Mijn HDV video opnames importeerde ik in Premiere Pro 2.0. Dit programma ondersteund HDV. Daar ga ik de film bewerken. Nu valt mij het volgende op. De extensie van het geïmporteerde materiaal is .mpeg
  Dat vind ik al vreemd, want is het niet mpeg2 ? Nu wil ik de bewerkte film opslaan. File - Export - Adobe Media Encoder en dan kies ik Mpeg2. Weer iets vreemds. Als de film is opgeslagen heeft deze nu de extensie .mpg
  Het bestand van het geïmporteerde materiaal was 9 Gb. Nu is het nog maar 2.7 Gb. Het kwaliteits verschil is ook te zien. Algemene regel is toch hoe groter het bestand des te beter de kwaliteit ? De bedoeling is om de kwaliteit precies gelijk te houden. Ik gebruikte de standaard settings van het programma. Moet ik om mijn doel te bereiken de Bitrate settings, Gop Settings en Advanced settings wijzigen ? Of moet ik het anders doen en het bewerkte materiaal middels Export Video weer eerst op tape zetten ?
  Dit laatste beweert de handelaar, waar ik mijn camera kocht.
  Het is een ingewikkeld verhaal, maar misschien is er een deskundige onder ons, die zijn/haar visie hierop kan geven.
 • De extensie van een filmbestand zegt niks over de soort compressie die is toegepast op desbetreffend bestand. Als iets de extensie .mpg/.mpeg heeft kan het MPEG1/2 zijn.
  Het is geen algemene regel dat een groter videobestand een betere kwaliteit heeft dan een kleinere. Het ligt aan de soort compressie; de kwaliteit van de encoder hoe goed de kwaliteit is. Het is wel váák zo dat een groter bestand beter de details laat zien.
  Om de kwaliteit te verhogen kun je idd de bitrate verhogen; de GOP zou ik niet wijzigen; want die staat meestal al op de beste instelling.
  Voor de rest van de instellingen moeten anderen maar reageren; ik heb hier geen Adobe tot mn beschikking; zodat ik niet de instellingen kan bekijken.
  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.