Vraag & Antwoord

Videobewerking

Sony camcorder beeld naar PC overzetten.

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil de opnames van mijn Sony DCR-HCC44E (camcorder) naar de computer overzetten. Dit doe ik via de Fire-Wire aansluiting op mijn computer. Als ik de camcorder aansluit, dan wordt deze door Windows XP Prof herkent. Bij "Deze Computer" komt dan ook onder het kopje Scanners en Camera's een Sony-DV-camcorder te staan. Hierna kiez ik voor de door Sony bijgeleverde Video Capturing Tool. Echter deze kan geen videocamera vinden. En ook verdwijnt de camcorder uit het overzicht bij "Deze Computer".

  Hoe kan ik nu mijn film overzetten van de camcorder naar de computer?
 • Kijk eens of windows moviemaker de camera wel aan kan sturen.
  Alle drivers up to date?
  Is er een DV codec geïnstalleerd?
 • [quote:07b7179933]Is er een DV codec geïnstalleerd?[/quote:07b7179933]Maakt voor de detectie niets uit.

  Probeer anders het ff met Scenalyzer; als het met dit programma niet lukt; dan lukt het bijna nergens mee.
 • Er is een redelijke kans dat de Sony capture tool een stukkie software is om lage kwaliteit beelden te capturen via de usb bus, dat werkt dan dus niet samen met firewire.
 • Ik ben zelf erg tevreden over Pinnacle Studio 9.4
  Sinds 10 uit is is 9 niet duur meer. 10 loopt bij mij niet goed vandaar dat ik nog steeds 9 heb.

  In studio 9 pakt hij vele soorten camera's op firewire zonder aanvullende drivers.
 • Ik ben niet zeker over fw maar s-video werkt perfect met deze camcorder. Het is beter een echte kaartje in te bouwen dan standaard gebruiken. Voor eind product is natuurlijk soft het belangrijkste rol speelt. Ik gebruik Adobe.
 • Bij het bewerken en opnemen van video; is niet de software die het belangrijkste is (wel belangrijk natuurlijk), maar eerder de hardware.
  Hardware zorgt er voor dat de software goed materiaal krijgt om mee te werken.
  Als de bron al bagger is; wordt het eindresultaat ook nie veel soeps.
 • Overigens maakt het bij Firewire ook niet uit welk kaartje je daarvoor gebruikt ze leveren allemaal exact dezelfde videokwaliteit.
  De onboard fw aansluiting op een moederbord doet het dus net zo goed als een losse dure kaart.
  Dit in tegenstelling tot analoge capture kaarten waarbij de kaart weldegelijk een rol speelt, de hierboven gemelde s-video aansluiting is een analoge.
  Als je cam zowel firewire als s-video heeft is het absoluut aan te raden de fw te gebruiken aangezien deze een veel beter kwaliteit levert en bovendien eenvoudiger te gebruiken is.
 • Wat zegt de leverancier en/of Sony? Beetje after sales service mag wel…
 • [quote:301378a82c="gerben"]Kijk eens of windows moviemaker de camera wel aan kan sturen.
  Alle drivers up to date?
  Is er een DV codec geïnstalleerd?[/quote:301378a82c]
  :oops: :oops: Beter laat dan nooit. Sorry, maar er waren wat andere zaken die mijn aandacht opeisten. :oops: :oops: :cry: :cry:

  Als ik de camera in de cradle zet, de camera op play/edit zet, dan wordt de camera "automatisch" door Windows XP herkent. Ik ga naar Windows Movie Maker, daar kies ik ervoor om de gehele film over te halen.

  Voordat het overhalen is begonnen, krijg ik de melding:
  [code:1:301378a82c]Een van de geslecteerde apparaten voor het vastleggen van video is losgekoppeld van de computer. De wizard wordt afgesloten. Controleer de aansluitingen van de apparaten en probeer het opnieuw.[/code:1:301378a82c]

  Ik heb echter niet aan de camera gezeten of uitgezet. Deze staat "gewoon" in de cradle, zonder dat ik aan knopjes heb gezeten. De camera is ook verdwenen uit het overzicht bij "Deze Computer".

  Ik snap er niets van.
 • [quote:de25a86202="rwilligen"]Overigens maakt het bij Firewire ook niet uit welk kaartje je daarvoor gebruikt ze leveren allemaal exact dezelfde videokwaliteit.
  De onboard fw aansluiting op een moederbord doet het dus net zo goed als een losse dure kaart.
  Dit in tegenstelling tot analoge capture kaarten waarbij de kaart weldegelijk een rol speelt, de hierboven gemelde s-video aansluiting is een analoge.
  Als je cam zowel firewire als s-video heeft is het absoluut aan te raden de fw te gebruiken aangezien deze een veel beter kwaliteit levert en bovendien eenvoudiger te gebruiken is.[/quote:de25a86202]
  Mijn computer heeft op het moederbord geen FireWire aansluiting, daarom heb ik een Sitecom FireWire Kit aangeschaft en deze gebruik ik.
 • Ok, je doet kennelijk zelf alles correct, welkom bij de club van mensen met een falende dv verbinding in winXP+sp2.
  Het is niet eenvoudig om er een oplossing voor te geven aangezien er honderden zijn….
  Begin eenvoudig: in apparaatbeheer is meestal ook een firewire (1394) netwerk adapter aanwezig, schakel deze eens uit (maar niet verwijderen), reboot en probeer het nog eens.
  Andere opties betreft booten met de camera aan/of juist uit, de software opstarten met de camera aan/of juist uit enz enz.
  Er zijn vele varianten op te verzinnen en je kunt zo het eea proberen.
  Overigens: is je winXP geheel up-to-date?

  Overigens; aan het sitecom kaartje hoef je niet echt te twijfelen, dergelijke kaartjes functioneren normaal gesproken probleemloos, ik heb er zelf al meerdere gebruikt en bij andere mensen geinstalleerd, alle probleemloos.
 • Hmm, van de club van mensen met een falende dv verbiding in WinXP SP2 ben ik liever geen lid. :wink:
  Ja, WinXP is geheel up to date. Ik ga maar eens spelen met het uitschakelen van de netwerkadapter etc. :-? Wel raar dat je daarvoor zo veel moeite moet doen. Het zou toch niet mogen… hmmm..
 • Nee, dat is het vervelende er van, er zijn massa mensen die absoluut geen probleem hebben maar er is ook een behoorlijke groep die werkelijk wanhopig er van worden omdat het niet wil werken.
  Als je gaat googelen op dit probleem dan vind je er ook hopen met forum berichten over in allerhande fora.

  Ik heb er ecent ook al eens wat tijd aan gewijd in een recent topic maar aangezien op dit moment de search op het forum manco is kan ik het topic niet meer vinden :(
  Er stonden een aantal links in naar mogelijke oplossingen die feitelijk neerkomen op het omwisselen van de driverstack voor dv capture naar een versie van VOOR SP2.
  Het is ook ff te lang geleden om het zo uit mijn hoofd te doen want als ik foute info geef zit je mogelijk met een dv die helemaal niet meer werkt.
  ff gedult tot de search het weer goed doet….

  [edit] iig even wat gevonden: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=de&FamilyID=a2091337-a0ea-4b34-b19f-b6ec04c1f2d2
  er staat onderaan de pagina nog een hele rits met firewire updates…..


  meer: http://forum.slashcam.de/viewtopic.php?p=119717#119717
  Het gaat dus om de bestanden AVC.SYS und MSDV.SYS , die dienen terug gezet te worden naar een oudere versie uit sp1 welke aanwezig is in de Driver.cab in de System32 map.

  het begin van deze (duitse) draad met nog meer tips: http://dvfaq.slashcam.de/pmwiki.php/Main/Wenn_Firewire_Nicht_Richtig_Funktioniert

  Exact hetzelfde geval: http://forum.slashcam.de/programm-kann-nicht-auf-kamera-zugreifen-vt28913.html
 • via http://www.google.nl/search?hl=nl&q=Sony+HC44+problem+firewire&btnG=Zoeken&meta=

  Sony's probleem bij meerdere types???
  http://www.camcorderinfo.com/bbs/archive/index.php/t-128348.html
  http://www.camcorderinfo.com/bbs/archive/index.php/t-125534.html
 • Dit probleem lijkt idd wel meer voor te komen bij Sony cameras maar ik durf niet zo ver te gaan om dat als waarheid te presenteren,
  Ik kan me zo voorstellen dat er meer sony cameras worden verkocht dan welk ander merk en alleen daarom vind je meer forumposts over niet werkende sony cams.
 • Dan zeker tijd om dit vast te stellen of het ook zo is…
  PS: JVC wordt dus veel minder verkocht, maar daar hoor ik meer klachten over dan over Sony… moet dan wel heel erg zijn….
 • Om het op een merk camera vast te pinnen is toch miz een wilde gok.
  Wat meer overtuigd is het gegeven dat het nagenoeg altijd SP2 betreft.

  Het is wel bekend dat het verwijderen van SP2 ,of als dat niet werkt een herinstallatie van XP maar dan zonder SP2 ,meestal het probleem oplost.

  Toeval daarbij wil dat het ook algemeen bekend is dat microsoft nooit zo blij is geweest met firewire, het is om te beginnen een apple uitvinding ,ten tweede functioneerd het zonder apparaat drivers en ten derde is firewire in principe niet echt goed te beveiligen tegen kopieren omdat het een soort streaming netwerk verbinding is zonder verificatie pakketten.

  Van vooral het laatste kan ik me voorstellen dat microsoft , onder druk van de amusementsindustrie, besloten heeft om langzaam aan de ondersteuning van firewire de nek om te draaien ten gunste van usb2.
  Als je daarbij opteld dat Sony destijds besloten heeft om zijn hdtv cameras uit te rusten met een dv loopwerk en firewire verbinding tegen de wil van de amusementsindustrie in , want deze hadden liever alleen een hdcp of usb verbinding gezien, dan kun je al vrij eenvoudig een complot theorie opbouwen en daar kun je dan ook het nodige van terug vinden op de diverse buitenlandse fora.

  Opvallend daarbij is dat sony niet alleen een elektronica fabrikant is maar ook behoort tot de amusementindustrie alhoewel ik al eerder het idee kreeg dat deze twee takken van het bedrijf erg weinig met elkaar te maken hebben.

  Tja…
  :roll:
 • gewoon zakelijk de opties tegen elkaar afzetten, of dat nu een SP1 of SP2 probleem is of dat het de camera is..
  Als het probleem voor de topicstarter maar opgelost wordt. Tot die tijd houd ik alle optie over.
  Tja en al die politieke zaken… moeten wij daar de dupe van worden…
  Ik heb een Panasonic (DV, 3CCD), probleemloos/ goede balans prijs-kwaliteit, dat bleek uit de diverse recenties… dus de rest heb ik links laten liggen… JVC al helemaal…
  Zowel USB als firewire werken probleemloos… geen MS-programma capture…. ;) veel te instabiel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.