Vraag & Antwoord

Videobewerking

Film op digitale videoband in een keer naar m2v

Anoniem
None
6 antwoorden
 • IK wil een vakantiefilm, die ik gemonteerd en we op een digitaal vieobandje heb staan, op DVD gaan branden. Nu kan ik dat doen door het hele ding te keptjeren en daarna om te laten rekenen naar m2v met Premiere maar dat kost erg veel tijd. Is er een keptjer programma dat de film in een keer naar m2v + wav overzet?
 • -edit-
 • [quote:8bf093ca09="Jaap H"]-edit-[/quote:8bf093ca09]
  Pardon?
 • ik heb 5 van dale woordenboeken nagezocht maar ik kan je Nederlands niet lezen :D
  [size=7:5935a30a9b]antwoord = nee[/size:5935a30a9b]
 • [quote:01b153cd6f="boshond"][quote:01b153cd6f="Jaap H"]-edit-[/quote:01b153cd6f]
  Pardon?[/quote:01b153cd6f]

  foute post :D

  Sorry.
 • Ik meen dat studio dat kan alhoewel de optie m2v+wav er dacht ik niet is, je krijgt dus mpeg bestanden met (ik dacht ) mpeg audio ipv wav audio.
  Die mpeg audio is niet per see slechter dan wav audio vooropgesteld dat de codering behoorlijk verloopt.
  mpeg-dvd audio is mpegI-layer2 op maximaal 384 Kbs en dat is ongeveer vergelijkbaar met een mp3 op 224 Kbs en dat is dus heel behoorlijk, zeker als het om gewoon omgevingsgeluid gaat van een camcorder.

  Maar daar buiten gelaten moet je jezelf afvragen of je het eigenlijk wel zo wilt doen want de videokwaliteit heeft behoorlijk te leiden, zeker als je een wat lagere bitrate gebruikt.
  De reden is dat realtime coderen alleen gaat in 1-pass mode en niet in 2-pass mode.
  De enigste manier om in 1 pass mode hoge kwaliteit te behouden is het instellen van de hoogste datarate of de zogeheten "constant quality" mode en dan te kiezen voor 100% kwaliteit.

  Premiere is idd niet erg snel maar je zou als alternatief natuurlijk de video kunnen capturen met premiere en het coderen naar mpeg2 met een ander programma kunnen doen zoals bv TMPGenc of CinemaCraftEncoder.
  Als je tmpgenc 2.5 gebruikt (2-pass vbr+PCM audio) en de "motion search" op normal of motion estimate search(fast) houd en verder geen filters oid inschakelt dan gaat het best wel redelijk vlot en je hebt nagenoeg de beste kwaliteit die haalbaar is.

  [edit] had jij niet een Benq dvd brander?
  Benq levert het Qsuite 2.1 bij zijn branders waarmee je icm een firewire poort en een dv cam rechtstreeks video dvd's kunt branden van een dv-tape.
  Werkt heel aardig en de kwaliteit is in de hoogste stand (CBR op 8 mbs) heel goed.
  Het werkt ook met gewone analoge capture kaarten (tv kaart) maar niet helemaal vlekkeloos alhoewel dat waarschijnlijk eerder te danken is aan de drivers van de (tv)capture kaart.

  [nog een edit] dergelijke software is overigens ook los te koop voor andere merken branders, die van Benq is afkomstig van Intervideo (de maker van WinDVD) maar ook Cyberlink (van PowerDVD) en MainConcept(adobe mpeg encoder) hebben dergelijke software.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.