Vraag & Antwoord

Videobewerking

Is er nog hoop???

Anoniem
rwilligen
5 antwoorden
 • O, o, o, had ik mij maar eerder verdiept in videobewerking, want ik heb een tv-kaart in mijn PC laten installeren waar ik waarschijnlijk niets aan heb.

  Ik wil graag mijn oude videobanden en de tapes van een analoge camera (vroeger geleend vóór mijn digitale camera tijdperk) op mijn PC zetten en vervolgens een DVD van maken. Het leek allemaal zo simpel. Een collega van mijn man zei dat ik dat gewoon een tv-kaart met S-video aansluiting moest hebben. Zo gezegd, zo gedaan (software Pinnacle PCTV/Dazzle*TV). Ik heb meteen een analoge camera opgehaald bij familie. Maar wat blijkt, geen S-video uitgang te bekennen. Camera's genoeg in de familie, maar geen eentje met een S-video uitgang. Dikke pech. Had ik mij maar eerder erin verdiept.

  Gisteren en vandaag heb ik zowat de hele dag geprobeerd om het nog via een videorecorder mijn wens voor elkaar te krijgen, kabels en scart-adapter gekocht, maar helaas. Ik had een videorecorder (met 2 scart-aansluitingen) geleend, maar daar kon wonderbaarlijk de scart-adapter niet in. De achterplaat van de recorder zat in de weg. De scart-aansluiting lag iets dieper, de adapter was te breed. Dus heb ik mijn eigen videorecorder erop aangesloten (met 1 scart-aansluiting). Daarmee had ik vandaag wel beeld van de videorecorder, maar geen geluid.
  Ik heb er ook een analoge camera erop aangesloten, maar daarmee had ik alleen een blauw beeld, en ook geen geluid.

  Weet iemand een oplossing voor dit probleem???
  Of is het niet mogelijk wat ik graag wil???
  Op de handleiding van de tv-kaart staat dat er wel Composite Video er op aangesloten kan worden met een pijl naar de S-video ingang. Zijn daar speciale adapters voor???

  Wat mij wel is gelukt, ik heb wel een videoband kunnen opnemen met behulp van de kabelaansluiting, maar ik denk dat het beeldkwaliteit veel slechter is…

  Anneke
 • Ik heb hier in ieder geval een foto gezien van het kabeltje wat je zoekt:

  http://www.microsoft.com/netherlands/windowsxp/mediacenter/gebruiken/aansluitenoptv.aspx

  Probeer eens bij de betere computer- of elektronicawinkel

  Veel succes!
 • Het kan toch niet zo moeilijk zijn?
  Een analoge camera met video8 bandje kun je toch gewoon met tulpstekkertjes op je TV-kaart aansluiten?
  Een videorecorder kun je ook gewoon met coaxkabel aansluiten.
  Kwaliteit misschien iets minder, maar werkt wel.
 • Ik heb alleen een S-video ingang (en kabelaansluiting) op mijn tv-kaart.

  Ja, inderdaad, via de coaxkabel wil het wel. En als het niet anders kan, dan doe ik dat wel. Maar als het anders kan zodat de kwaliteit iets beter zou zijn, dan had ik dat liever.

  Anneke
 • S video is uit de jaren 80 en verschilt niet zichtbaar van composite video vind ik. De kwaliteit van een videoband is vaak ook niet erg hoog.
  Ik heb al mijn banden gewoon via composite omgezet en dat werkte goed (ook met pinnacle).

  Studio versie 10 is onstabiel op mijn AMD computer, versie 9 draait goed. Als je intel hebt lijkt studio 10.6 goed te draaien..

  Video omzetten is een tijdrovende klus met name geluid-beeld synchronisatie. Ik ben blij dat ze klaar zijn.

  Als het om weinig banden gaat kun je het ook laten doen door een video amateur. Op mijn werk hebben we 60 banden om laten zetten door een video amateur en dat was 33 euro per uur videoband.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.