Vraag & Antwoord

Videobewerking

inladen in Adobe Premiere mislukt

Anoniem
Casual1976
13 antwoorden
 • Hallo,

  Ik kan een videofragment niet inladen in Adobe Premiere v7. Dit is opmerkelijk want andere fragmenten zijn op dezelfde manier gecaptured in avi en zonder compressie in dv-formaat. Ik zie een balk met "importeren" waar geen voortgang in zit en kan slechts annuleren. Weet iemand raad? Zie ook mijn vraag:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=166856

  Aanvankelijk dacht ik dat het met hapering (te weinig frames) van het beginshot te maken had, maar dit weggeknipt te hebben met Moviemaker is het probleem er nog steeds.
 • Je zou kunnen proberen te openen in VirtualDub; Full Processing Mode; Compression: DV-AVI.
  Dan hercodeert íe het opnieuw; en misschien dat ie em dan wel pakt.
 • [quote:d3c10c00b7="Johnny321"]Je zou kunnen proberen te openen in VirtualDub; Full Processing Mode; Compression: DV-AVI.
  Dan hercodeert íe het opnieuw; en misschien dat ie em dan wel pakt.[/quote:d3c10c00b7] DV-AVI zie ik niet staan bij compression onder het kopje video. Standaard staat ie daar op no compression, en dit is goed want wil (nog) geen kwaliteitsverlies.

  Ik ben er trouwens achtergekomen dat ingelade gedeeltes soms ook niet volledig zijn, dat ik bijvoorbeeld maar de helft zie in Adobe.. :-?
 • Als je ongecomprimeerd kiest krijgt je harde schijf een onaangename verrasing want ongecomprimeerde video is ruim 30 MB per seconde, dit itt DV-avi welke 3.25 MB per seconde is.
  DV-avi is gecomprimeerd en wel volgens de DV norm.
  Het kan dus wel maar je hebt wel een forse hd nodig voor het opslaan van de video.

  Dat je dv niet ziet als compressor klopt wel, Vdub kan wel dv-avi openen maar heeft er geen compressor voor.
  Wil je dat wel dan zul je op zoek moeten gaan naar een dv codec, Main Concept heeft een erg goede maar die is niet gratis.

  Cedocida is een open source dv codec die in principe alleen als broncode wordt verspreid maar ik heb er een compiled van: http://home.hccnet.nl/r.vanwilligen/Aps/cedocida016.zip

  Rechtsklik op de inf en kies "installeren"
  Kwaliteit is best wel goed alhoewel niet zo goed als mainconcept.
 • Bedankt voor de tips. Het omzetten in Virtual Dub werkt inderdaad :-) Raar maar waar. Wat het probleem was weet ik nog steeds niet..

  Alles is dus in dv-avi ingeladen, en inderdaad behoorlijk groot. Maar heb een grote harde schijf (zie onder). Na het geheel op dvd gebrand te hebben zal ik het dan ook wissen als project.
 • Ik vroeg me nog even af: hoe zit dat dan met Moviemaker van Windows XP? Die kan ook exporteren naar dv-avi en blijkbaar ook gecomprimeerd. Welke compressie zou deze toepassen…een minder goede?
 • Moviemaker gebruikt geen Video-For-Windows (VFW) codec maar een directshow codec.
  Virtualdub kan geen directshow codecs gebruiken, deze heeft een VFW codec nodig.
  De kwaliteit van de MS directshow codec is wel ok alhoewel (je raad het al) net niet zo goed als die van Main concept.

  Je kan dus bij nader inzien idd wel dv-avi maken van goede kwaliteit zonder een codec te kopen: exporteren vanuit Vdub in ongecomprimeerd en daarna in Moviemaker openen en exporteren als dv-avi
 • Het is me allemaal een stuk helderder. Alleen welke codec gebruikt Adobe Premiere 7 dan voor het exporteren naar dv-avi?
 • De MS Direct show dv codec.

  terug naar je probleem; er is iets mis met je fragment, heb je al eens geprobeert het opnieuw te capturen?
 • [quote:ea730fd759="rwilligen"]De MS Direct show dv codec.

  terug naar je probleem; er is iets mis met je fragment, heb je al eens geprobeert het opnieuw te capturen?[/quote:ea730fd759] Ja diverse malen. Zie mijn andere topic hierover: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=166297&highlight= Daarom kom ik niet verder.. :-(
 • Aha, dat had ik niet gezien, dat verklaart eea….
  Dan kun je dit probleem wel in de ijskast zetten want als je het andere probleem oplost zul je zien dat waarschijnlijk dit probleem ook wel opgelost is.
  Je instabiele verbinding veroorzaakt waarschijnlijk corrupte bestanden waarover premiere struikelt bij het openen.
 • [quote:a0e8c99679="rwilligen"]Moviemaker gebruikt geen Video-For-Windows (VFW) codec maar een directshow codec.
  Virtualdub kan geen directshow codecs gebruiken, deze heeft een VFW codec nodig.
  De kwaliteit van de MS directshow codec is wel ok alhoewel (je raad het al) net niet zo goed als die van Main concept. [/quote:a0e8c99679] Nog een vraagje dan over dit topic: Wat levert nu de beste kwaliteit op qua compressie: MS directshow of Video-for-Windows?
 • Sowiezo is er principieel geen verschil in kwaliteit tussen de twee technieken, directshow en vfw zijn alleen maar de manier waarop een bepaalde compressie tot stand komt.
  Een beetje zoals het verschil tussen windows en linux, beide kunnen een goed werkende pc opleveren.
  VFW is ouder dan direct show en wat microsoft betreft eigenlijk niet meer actueel.

  De directshow codec van microsoft die standaart aanwezig is levert echt wel goede kwaliteit maar kent geen vfw ondersteuning en is dus niet bruikbaar in programmas die alleen met vfw om kunnen gaan zoals bv Virtualdub.
  De (of 1 van de ) beste dv codec die er op dit moment is is die van Mainconcept, mooie aan deze codec is dat hij zowel vfw als direct show ondersteund alhoewel het gebruik van de directshow codec automatisch betekent dat je afscheid moet nemen van de microsoft codec want op een windows systeem kan maar 1 directshow codec actief zijn.
  Wil je de directshow eigenschap van de mainconcept codec gebruiken in bv premiere dan zul je ook zelf expliciet de microsoft codec moeten deactiveren, op het mainconcept forum zijn instructies te vinden hoe je dat moet doen en ook hoe je bv een snel-schakel script kunt maken zodat je on-the-fly kunt schakelen tussen de codecs.


  Het verschil in beeldkwaliteit tussen de mainconcept codec en de microsoft codec zit hem vooral in het feit dat de mc codec een aantal opties kent die de msoft codec niet kent zoals bv de kleurruimte omvang beperking op 16-235 en voor de decoder het kunnen uitschakelen van YUY2 en/of UYVY kleurruimte.
  Dat is vooral van toepassing op NTSC video en/of als je de video meerdere malen wilt bewerken met volledige hercompressie.

  Voor 9 van de 10 mensen voldoet echter de microsoft codec prima…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.