Vraag & Antwoord

Videobewerking

Tijdens videobwerking gaat beeld schokken

Anoniem
wimpelger
8 antwoorden
 • Hallo,
  Wanneer ik een lange videofilm vanaf mijn videorecorder op mijn 2.8 GHz PC, ga bewerken, gaat na verloop van tijd het beeld schokken.
  Zou het kunnen zijn dat door de temperatuur verhoging van de processor, de capaciteit achteruitgaat?
  En wat is daar aan te doen?
  Alvast bedankt voor jullie adviezen :D
 • Als je dit vermoedt, dan zou je eens moeten kijken naar de temperatuur van de processor tijdens het proces. Er is diverse software in omloop, soms behorend bij het moederbord, dat je een indicatie hiervan kan geven. Ook de belasting van de processor kan de oorzaak zijn, zowel van een te hoge temperatuur als van het schokkerige effect. Dus kijk ook eens of je niet teveel van de processor vergt tijdens hetgeen je doet (belasting dient onder de 100% te blijven).
 • L.S.
  Ik ben al weer wat verder.
  Systeem is 2,8GHz, intern geheugen is 1024 Mb
  Wat blijkt: bij het overzetten van analoge videobanden naar mijn interne HD.
  Bij een opnamekwaliteit van 5000 Kbps is zowel het geluid als de beeldkwaliteit goed, er treden geen schokken op.
  Bij een opnamekwaliteit van 7000 Kbps is de beeldkwaliteit nog goed maar het geluid minder, er treden kleine schokken in het geluid op.
  Bij een opnamekwaliteit van 9000 Kbps is de beeldkwaliteit en geluidskwaliteit slecht, beide zijn schokkerig.
  Eerst dacht ik dat het door het opwarmen van de processor kwam, maar nu denkt ik daar anders over.
  Vraag is dan wel: waaraan zou het kunnen liggen en hoe los ik het op?
  Misschien is er een heldere geest die mij kan helpen. :roll:
 • Controleer zowel tijdens opname als afspelen de processor-belasting eens: die mag idealiter nooit de 100% bereiken. (Immers dan is er mogelijk ook sprake van overbelasting met een onvolledige verwerking tot gevolg, resulterend eventueel in het geconstateerde.)
 • Om Jaap's comentaar te nuanceren: wellicht is de opname die je maakt wel goed maar ontstaat het schokken bij het afspelen.
  Dat klinkt raar maar is het niet, afhankelijk van de soort hardware die je gebruikt voor de opname van de video kan het zo uitpakken dat de opname maar bv 60% van de cpu verlangt terwijl het afspelen meer dan 100% verlangt en dan treed het schokken op.

  Je zult ook wat meer moeten vertellen over de hardware en software die je gebruikt.
 • alle processen die tijdelijk niet nodig zijn uit zetten, virusscanner, etc….
 • [quote:adcd1c2d5c="rwilligen"]Om Jaap's comentaar te nuanceren: wellicht is de opname die je maakt wel goed maar ontstaat het schokken bij het afspelen.
  Dat klinkt raar maar is het niet, afhankelijk van de soort hardware die je gebruikt voor de opname van de video kan het zo uitpakken dat de opname maar bv 60% van de cpu verlangt terwijl het afspelen meer dan 100% verlangt en dan treed het schokken op.

  Je zult ook wat meer moeten vertellen over de hardware en software die je gebruikt.[/quote:adcd1c2d5c]

  Dat zou best eens kunnen.
  Om dat te kunnen controleren is dan een optie:
  Een gedeelte op DVD te zetten en op DVD speler te draaien, of heb jij een andere oplossing/
  :wink:
 • Dat is een mogelijkheid.
  Een andere is om als de audio stottert deze er even uit te rippen met Goldwave of Virtualdub en te luisteren of idd de audio stottert.
  Andere mogelijkheid is om bv even een resized divx of wmv te maken.
  Stotteren in beeld betekent dat er frames missen en ook na een resize zullen die frames nog steeds missen en dus zal de video nog steeds stotteren.
  Je dient dan de video te resizen naar bv 320x240 en divx 3 codering op 600 kbs in te stellen.
  Je zou iig een formaat moeten nemen waarvan je zeker weet dat je pc het probleemloos af speelt.

  Ook de video frame voor frame doorspoelen in virtualdub is een mogelijkheid, vaak kun je vrij eenvoudig wel gewoon zien dat er geen frames missen.
  Houd daarbij wel de gedachte dat virtualdub een erg slechte videospeler is en video continu afspelen gaat in virtualdub bijna nooit, frame voor frame doorscrollen gaat echter altijd wel.(met de pijltjes toetsen=frame vooruit of achteruit.

  Hoofdzaak is ook om naar de capturebron en software te kijken.
  Als je captured van analoge bron dan is het in de meeste capture programmas in te stellen dat er iig een melding moet komen bij "lost frames", bij sommige programma kun je ook nog instellen dat de capture moet worden afgebroken bij lost frames.
  Als deze instellingen in je capture proggie aan staan en de video die je captured stottert desondanks dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat de video goed is en het stotteren ontstaat bij het afspelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.