Vraag & Antwoord

Videobewerking

videobanden omzetten naar dvd

Anoniem
rwilligen
5 antwoorden
 • Dagdag,

  Kan iemand mij helpen met een probleem ?
  Ik heb de videorecorder via de tv aangesloten op de pc (voor opnemen moet dit aan de voorzijde, voor alleen tv kijken aan de achterzijde aansluiten). Dit heb ik gedaan middels een dvd-aansluitset van medion met een scartadapter en de s-videokabel en de tulpkabel. Via Pinnacle 9 Plus kan ik dit prima inlezen met een goed geluid. Echter ik krijg de beelden niet in kleur.
  Heb ik een verkeerde aansluiting bij video, tv of pc ?

  Daarvoor heb ik geprobeerd de videorecorder rechtstreek op de pc aan te sluiten, met de scart op de video en de s-videokabel en tulpkabel ook aan de voorkant: hier kreeg ik helemaal geen beeld bij. Ook niet toen ik de pluggen aan de achterkant van de pc had aangesloten. :(

  Ik doe iets verkeerds, maar wat ! Ik heb al gezocht op diverse sites voor een voorbeeld voor een goede kabelaansluiting, maar kan niet echt een goed voorbeeld vinden. Bijvoorbeeld: alleen een scart naar de pc, of moet de scart op de achterkant van de pc, welke kabels moet ik aansluiten bij de scart ? etc.

  Wie kan mij hierin advies geven ? :roll:

  Alvast bedankt.
 • Video aansluiten d.m.v. composite videosignaal (gele pluggen met 1 draad) en geluid aanluiten met audio in (rode en witte pluggen) deze drie aansluitingen kan je krijgen vanaf een verloop blokje via de scart van de videorecorder. De PC heeft de juiste ingangen rood-wit-geel
 • Windows is Amerikaans en gebruikt normaal niet Europese kleur codering.
  Je moet in de instellingen bij Pinnacle [b:7cf370e55a]PAL B[/b:7cf370e55a] selecteren.
 • Dank voor het antwoord. Ik begrijp dat ik beter een composietkabel kan gebruiken dan S-video ? Ondanks dat men S-video aanraadt ? (Ik had inderdaad de S-videokabel gebruikt).

  Bij Pinnacle kan ik alleen Pal kiezen. Hoe kom ik aan Pal B ?
 • Met PAL moet je ook al kleur hebben. Gebruik anders de composite ingang. Gezien de lage kwaliteit van een videoband (VHS was niet het beste systeem…) maakt het weinig uit.

  Krijg je met composite wel kleur?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.