Vraag & Antwoord

Videobewerking

dvd backup

Anoniem
None
4 antwoorden
 • hoi allemaal,
  ik wil graag een dvd "backup-en", heb 'm met dvd decrypter op m'n pc gezet,en wil 'm nu openen met dvd shrink.. dit gaat alleen niet! ik denk dat er nog één of andere beveiliging op zit, ik heb dit nog nooit gehad bij het backup-en van een dvd..
  weet iemand een ander programma dan dvd shrink, waarmee ik 'm wél kan openen en er een backup van kan maken?
  groetjes,
 • het gaat om een back up van de dvd chicken little uit amerika, maar omdat mijn zusje van 9 geen engels kan lezen en verstaan wil ik er graag een back up van maken met nederlandse ondertiteling..
 • Tja, ik neem aan dat je zelf al weet wat het antwoord is, ik kan het niet toestaan omdat het nu eenmaal verboden is, de stichting brein leest ook hier op dit forum mee.

  Hoe oneerlijk het ook is voor mensen die een legitime reden hebben om een backup te willen maken; het doorbreken of omzeilen van een beveiliging die dat moet voorkomen is wettelijk verboden.

  Ik hoop dat de media industrie ooit nog eens tot zijn zinnen komt aangezien dit (wan) beleid eigenlijk alleen maar leid tot meer illigaliteit of iig tot acties waartegen de industrie ook ageert.

  Want ik kan je dan ook alleen maar het volgende aanraden: download gewoon lekker een nl versie van de film en brand die op een dvd, succes gegarandeert.
  Downloaden is volgens de nl wetgeving niet verboden zolang je maar niet upload/aanbied, dat kan bv via nieuwsgroepen.
  Er heeft al een paar keer een uitstekend artikel in Computertotaal gestaan hoe je moet downloaden van newsgroups en welke software je daarvoor nodig hebt.
  En tja, als je dan toch bezig bent en de software er voor hebt geinstalleerd dan kun je natuurlijk ook wel verder even kijken wat voor leuks er allemaal te vinden is op de nieuwsgroepen.

  Maar deze gaat dus op slot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.