Vraag & Antwoord

Videobewerking

Omzetten dvr-ms opname (media center) naar DVD

Anoniem
rwilligen
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  Sinds een aantal weken in het gelukkige bezit van een PC met XPsp2-Media Center incl. tv-kaart. Programma´s via de tv-kaart opnemen en op de PC weergeven lukt prima. Als ik een dvd van de opname wil maken om hem op de dvd speler in de woonkamer af te spelen wordt dat door windows default weggeschreven als .dvr-ms bestand. Afspelen lukt (natuurlijk) niet op mijn dvd-speler. Is er bijvoorbeeld een plug-in voor media center die ,als je gelijk een dvd wil branden, dat voor je doet of een andere oplossing?. Nu is het te gecompliceerd en ongemakkelijk om een opname op dvd over te zetten. Bedankt voor de moeite.
 • Ga hier maar eens langs, kom je mega veel te weten over MCE,

  http://www.degroeneknop.nl/forum/
 • Prima tip dat forum. Inmiddels ben ik er achter dat nero vision het bestand kan omzetten naar de dvd indeling. In ga het forum maar eens goed doorspitten. Prettige jaarwisseling iedereen.
 • Ik gebruik VideoRedoTVsuite waarmee je razendsnel opnames in dvr-ms kan converteren naar o.a. mpeg of vob. Ook mogelijk om reclameblokken te laten detecteren en verwijderen. DVD maken (vob) kan ook.
  Kijk op http://www.videoredo.com

  Trial beschikbaar. Kost ca. $ 75
 • Inmiddels zijn we al weer een jaartje verder en ben ik achter veel meer dingen gekomen. Omzetten van het bedoelde bestand doe ik nu via ConvertXtoDvd. http://www.downloadstad.nl/download/ConvertXtoDVD.html
  Heel eenvoudig en brandt automatisch na afloop van het converteren de dvd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.