Vraag & Antwoord

Videobewerking

Probleem afspelen video's

Anoniem
canaQ
7 antwoorden
  • Hoi allemaal,

    Ik heb een probleempje met mijn computer. Ik kan (nadat ik Windows XP opnieuw op mijn computer heb gezet) geen video's meer afspelen. Ik hoor wel het geluid, maar ik zie geen beeld. Dit geldt voor alle videoformaten. Maar als ik een andere gebruiker aanmeld, kan ik het beeld wel zien, maar dan alleen zwart-wit. Ik heb alle codecs geinstalleerd, en zelfs een keer eraf gegooid, en opnieuw geinstalleerd. Ik maak gebruik van het zogenaamde "K-Lite Codec Pack". Dit is misschien wel bekend, hier zitten alle video/audio codecs in (ik heb de meest uitgebreide versie die er te krijgen is).
    Weet iemand hoe ik dit probleem op kan lossen?

    PS: dit probleem is bij alle videoplayers.

    Alvast heel erg bedankt!
    M.V.G
    Dirk Habraken
  • Misschien is het verstandig om niet zo'n 'all-in-one' pakket te installeren, maar slechts die bepaalde codecs (en dan de beste voor elk type) die je wilt kunnen gebruiken.
  • Maar het probleem is dat er vaak heel erg veel verschillende codecs zijn, en dan is het moeilijk te kiezen welke je het beste kunt gebruiken..
  • Klopt. Maar het is het mogelijk waard om het een en ander iets zorgvuldiger aan te pakken dan via de 'korte klap'.
  • daar heb je ook gelijk in.. Ik zal het eens proberen..
  • [quote:742f2be8c2="canaQ"]Maar het probleem is dat er vaak heel erg veel verschillende codecs zijn, en dan is het moeilijk te kiezen welke je het beste kunt gebruiken..[/quote:742f2be8c2]Als je de codec DivX, XviD, WMA, WMV en MP3 installeert, kun je 9 van de 10 films wel afspelen.
  • ah, ok… bedankt! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.