Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hoe digitaliseer ik mijn hi8 bandjes op mn computer?

Anoniem
rwilligen
4 antwoorden
 • Hallo,
  ik heb alle kabels en ingangen die benodigd zijn voor het digitaliseren hiervan.
  Het is een sony hi8 ccd-trv238e camera en heb de verlengstukjes voor de kabels gekocht, in principe zou het dus moeten werken.

  De computer geeft echter geen alert wanneer ik alles aansluit, kan iemand me hierbij helpen?
  HEEL GRAAG
 • Waarom zou de computer een alert moeten geven als je een analoge kabel aansluit?
  De pc kan niet zien dat ij een camcorder aan je analoge ingang hebt gehangen.

  Je zult een capture rpogramma moeten opstarten, bv moviemaker (zit in winxp) zal via de capture optie laten zien wat er op de analoge ingang van je video-in aansluiting binnenkomt en uiteraard kun je dat dan ook opnemen.
 • bedankt voor je reactie. mijn laptop is weg ter reperatie dus kan even niet verder helaas, ik weet wel dat er een s video out opzit, kom er dus achter dat hier niks op aan kan sluiten(input). Ik heb nu gemaild naar de fabriek om te vragen of er firewire opzit omdat ik mijn laptop even niet kan bekijken. Hoop dit snel te weten.
 • Om analoge video beelden te kunnen inlezen moet je minimaal over een video edit kaart of tvkaart beschikken.Er zijn er velen van dit soort kaarten nog in omloop maar nieuwe versies worden er bijna niet meer gemaakt.Er zijn diverse sites om te bezoeken ik zelf maak gebruik van Pinnacle Studio 10 .(pinnacle.com)Andere merken op dit gebied zijn Magix / Ulead / Terratec / Canopus etc.Het direct aansluiten aan een PC werkt dus als Analoog of Digitaal.(ieee1394).Mocht je meer te weten komen over dit onderwerp bezoek dan de site www.jr-video.nl eens.Als je via google / video zoekt kom je heeel veel sites tegen.
  GJG

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.