Vraag & Antwoord

Videobewerking

Converteren van DVD naar AVI (Premiere Pro)

Anoniem
rwilligen
11 antwoorden
 • Is er een manier om een DVD in een AVI formaat te krijgen (inclusief geluid) die ik daarna in Adobe Premiere Pro 1.5 kan bewerken?
 • uhhh.
  [img:f504f448d9]http://home.hccnet.nl
  .vanwilligen/forum/generalpics/bartgoogle.gif[/img:f504f448d9]

  dvd to avi?
  of dvd2avi ?

  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=dvd+to+avi&meta=

  Geeft bij mij 21.000.000 resultaten, dus daar zal wel wat bruikbaars tussen zitten lijkt me zo….
 • hier heb je een goeie :

  http://www.alivemedia.net/
 • VirtualDub gebruik ik daarvoor. Allom geprezen en nog gratis ook!
 • Beste RWillegen, ik geef toe dat de vraag erg dom lijkt maar hij is het niet. Uiteraardheb ik eerst eindeloos gegoogled en door nieuwsgroepen heen gewandeld. Ik heb ook diverse programma's uitgeprobeerd maar tot op heden is het niet gelukt om zowel de film als het geluid in Premiere te krijgen. De namen van die programmaatjes (b.v. DVD2AVI) zijn verwarrend want die dingen zetten allemaal de DVD om naar VCD, SVCD, DivX etc. en niet naar het ongecomprimeerde AVI dat Premiere gebruikt. Zoals je weet zijn er vele soorten AVI files, dus je antwoord is iets te gemakkelijk.
  Ik zoek dus een reaktie van iemand die letterlijk ervaring heeft in het omzetten van DVD naar Adobe AVI. Verder no hard feelings uiteraard.
  VirtualDub leest geen DVD's (voor zover ik heb kunnen zien) en van Alive Media heb ik de Trial versie neergeladen. Ziet er veelbelovend uit.
 • yip alive media is goed…alleen het converteren gaat wat langzaam maar ok dan heb je wat :)
 • Tja, zeg dat dan meteen :wink:
  Ik bedoel zoiets ook nooit zeikerig, maar je vroeg er wel een beetje om :lol:
  En ook , no hard feelings.

  Premiere gebruikt niet echt een specifiek avi formaat en heeft dat ook niet echt nodig, in principe is iedere avi die voldoet aan de regels te openen in premiere.
  Er is wel een voorkeur voor dv-avi omdat het zo'n mooie standaart is maar een divx-avi is ook gewoon in premiere te openen vooropgesteld dat er niet al te wilde codeer techniek is gebruikt zoals GMC en Qpel waarmee de avi ook , in principe, niet helemaal meer compatibel is met het avi formaat.

  Wat ook vaak roet in het eten gooit is de audio codering: mp3 met varabele bitrate hoort nu eenmaal NIET thuis in een avi en premiere opent dergelijke bestanden geheel begrijpelijk niet of niet goed.

  DV-avi is overigens geen ongecomprimeerd formaat wat betreft de video, deze is weldegelijk gecomprimeerd met een jpeg achtige techniek, de audio is wel ongecomprimeerd.

  Iedere tool die een dvd naar avi kan omzetten is in principe geschikt , ook de mod versie van virtual dub ( http://fcchandler.home.comcast.net/ ) kan het alleen eindig je dan wel met allemaal losse avi's, dus voor iedere vob krijg je een avi, op zich niet zo'n probleem aangezien je in premiere de avi's stuk voor stuk op de tijdlijn kan zetten.
  Je opent een vob, kiest dv compressie (heb je wel een codec voor nodig!), zet de audio op ongecomprimeerd en saved de avi.
  Theoretisch zit je dan wel met de audio-vertraging van de dvd die meestal tussen de 20 a 80 milliseconden (0.02 tot 0.08 sec.)bedraagt maar dat is mij eerlijk gezegd nooit opgevallen.
  Ik heb het zelf wel zo meerdere malen gedaan.
  maar ook een stokoude tool als Flask kan het prachtig en dan wel tot 1 grote avi, zelf met ondertitels in de avi.
 • VirtualDub leest vanzelfsprekend geen DVD. Het is de bedoeling dat je de VOB-files van de DVD in VirtualDub opent (Open Video File) en converteerd naar AVI (Save to AVI). De AVI-bestanden zijn zonder probleem te importeren in Premiere. VirtualDub heeft ook een pak filters aan boord. Simpel, goed en gratis.
 • Die Fles (=gratis) was voor mij de oplossing! En inderdaad met VirtualDub Mod gaat het ook maar die had ik dus intussen niet meer nodig. Ik wist niet dat je al die formaten in Premiere kon inlezen. Had het wel met diverse mpeg files geproberd maar dat was een drama. Het schijnt dat latere versies van Premiere op dat gebied weer verbeterd zijn. Maar dan moet ik eerst een nieuwe computer hebben…..
  Allen bedankt voor de tips
 • Yep, Flask is echt wel een cool tooltje maar je moet er mee leren werken, het heeft ook wat nukken en grillen in sommige versies.
  Vooral de oudste 0549 doet het erg goed met de meeste dvd's en levert absolute en compromisloze topkwaliteit conversie maar heeft helaas wat GUI foutjes.
  Ook frameserven van flask naar Vdub,TMPGenc en Premiere is mogelijk maar ik weet niet of dat nog werkt met recente versies van Premiere, de laatste waarmee ik dat deed was denk ik V6.
  Je hebt dan wel Ben Rudiak Gould's AVI-synth script 0.25 voor premiere nodig.
  Ben Rudiak-Gould is de maker van de fameuse HUFFyuv codec en avisynth,hij was 1 van de (in mijn ogen) "grote" uit de tijd dat het kraken van een dvd nog een kunst op zich was, het was een vrienden clubje bestaande uit Ben Rudiak-Avery Lee(virtualdub)-Nando (Nandub) en nog wat andere.
  Ach Vroegah…. :wink:
 • Zo leer je nog eens wat. Jij bent wel een allesweter. Dat frameserven heb ik ook nog wel gedaan om DivX via VDub naar uiteindelijk DVD om te zetten. Wastie wel effe mee bezig. Maar ja, met de kost van de echt hoge neerlaad snelheden is ook die kunst in de vergetelheid geraakt. Vroegâh staukte we nog op kaule.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord