Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hoe Haal Ik Text Weg

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo

  Ik heb een video clip maar daar heb ik een text erop gedaan
  Het was heel erg dom van mij maar nu wil ik die weg halen maar de achtergrond van die video moet niet lijken dat er texten weggehaald is,

  De vraag is Hoe doe ik dat (die text weghalen)

  ALvast Heel heel héél erg Bedankt
 • Dat valt niet mee. Je moet iets toevoegen dat je niet precies kent (je weet niet precies wat er weg is). Het gemakkelijkst is het misschien om een (andere) kopie van de clip te bemachtigen.

  In principe kun je met handwerk een heel eind komen ('video-paint'), dan zul je beeldje voor beeldje moeten bewerken voor het best mogelijke resultaat. Geautomatiseerd kan mogelijk ook, maar is misschien minder goed en ik ken geen speciaal hiervoor verkrijgbare software.

  Steek je licht eens op bij iets als Photoshop om een indruk te krijgen van wat er mogelijk is qua beeldbewerking. Video-paint is o.a. mogelijk met Ulead's top video-editing software. Erg uitgebreide mogelijkheden biedt b.v Adobe's After Effects. Probeer-versies downloaden en een beetje gaan spelen. :wink:
 • Dat kan mbv Virtualdub en het DE-logo filter, alletwee zijn gratis.
  www.virtualdub.com
  http://neuron2.net/delogo132/delogo.html

  Dit filter is niet zo makkelijk, er zit een behoorlijke readme bij en die zul je (iig het begin) echt moeten lezen en (enigszins) begrijpen als je uberhaupt iets met het filter wilt doen.
  De stappen zijn wel uitstekend uitgelegd in de readme en vooral het gedeelte van het rood inkleuren van de text in Paint zul je aandachtig moeten doen, hoe meer arbeid je steekt in het maken van je "template" des beter het resultaat zal zijn, maar dan nog zul je er rekening mee moeten houden dat het niet onzichtbaar wordt, in het beste geval zul je in het filmpje een strookje zien met wat wazige video zonder dat het echt storend is.
  Het resultaat is ook erg afhankelijk van de kwaliteit van de video en de grootte van de letters, naarmate de video waziger wordt (webvideo) en de letters groter wordt het voor het filter steeds lastiger om nog geloofwaardig nieuwe pixels te creeren, want dat in nl wat het filter doet: het rode template wordt gebruikt om de betreffende pixels uit het beeld te verwijderen en vervolgens worden via een calculatie pixels uit de omliggende omgeving gebruikt voor het creeren van nieuwe pixels op de plek waar ze zijn verwijdert.

  Ik heb destijds voor mezelf de uitgelekte Starwars III-revenge of the sith behandeld om de meelopende frameteller er uit te filteren.
  Ik ben daar een aardig tijdje mee bezig geweest en het resultaat was "acceptabel" er van uitgaande dat het de enigste manier was om de film te bekijken.

  Als je de mogelijkheid hebt om het filmpje opnieuw te bemachtigen zonder de text dan zou ik daarvoor kiezen…
 • Oke bedankt voor de ractie

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.