Vraag & Antwoord

Videobewerking

dvd covers

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb een vraag ik wil me dvds een sticker opplakken zodat het net echt lijkt. Ik weet dat er speciale vellen voor zijn maar hoe moet ik dat uit printen dan?

  Mvg Roy Drost
 • Het wordt eens tijd dat mensen eens leren gebruik te maken van deze:
  http://www.google.nl/
 • Als je Nero gebruikt dan zit daar cover designer bij waarmee je hoesjes en labels kunt maken en printen.
  De truuk is dat je stickers koopt in een bepaalde indeling(meestal 2 labels per A4) en nero heeft daar een template voor zodat je plaatje precies op het label terecht komt.
  Evengoed is het meestal nog wel een beetje prutsen voordat het allemaal echt lukt.
  Labels zijn overigens van grote invloed op de levensduur van dvd's, in slechte zin dan.
 • Hier kan ik me bij aansluiten. Labels kunnen indien niet goed bevestigd op je dvd/cd schijfje ervoor zorgen dat deze uit balans raakt. Luchtbellen die zich vormen tussen de cd/dvd en het label of niet goed verdeelde kleeflaag. Cd/dvd's zijn vanuit de fabriek al zo geslepen dat ze uitgebalanceerd zijn (Al betwijfel ik dat bij spindels die op sommige markten worden verkocht, veelal mindere kwaliteit: afgekeurd). Er zijn ook cd/dvd's die al voorzien zijn van een blanco zijde of speciale coating die dan door de gebruiker bedrukt kunnen worden bijvoorbeeld d.m.v. de [b:1e22f74365]Lightscribe[/b:1e22f74365] methode.
  Zoals ik al eerder wil benadrukken: Weet wat je doet. Een cd/dvd die in onbalans raakt is vaak te herkennen door een brommend geluid uit de cd/dvd-speler en kan eindigen tot onleesbaarheid tot zelfs exploderen van het schijfje en dan zijn de rapen gaar. Blijvende schade aan de drive of zelfs aan het systeem en zelfs lichamelijk letsel is mogelijk.

  Ok dit was ff [b:1e22f74365]OFFTOPIC[/b:1e22f74365] maar wel belangrijke info.
 • De onbalans is nog wel mee te leven, je data blijft immers leesbaar, je kunt je speler gewoon op 1 speed laten draaien en dan lukt het wel.
  Een groter probleem is dat door krimpen en uitzetten van de sticker het schijfje kan de-lamineren, dwz dat de spiegelzijde door de enorme trekkracht die ontstaat als de sticker krimpt gewoon losgetrokken kan worden, je schijfje is dan dus niet meer leesbaar en niet te redden.

  printbare cd/dvd's zijn idd. een betere optie maar daar heb je dan wel een speciale printer voor nodig die behalve papier ook cd/dvd's kan printen.
 • Als je toch zo graag dvd's wil bedrukken koop dan een goede printer die dvd's bedrukt.
  Ik heb zelf een Canon Pixma 4000 en die heeft een optie om speciale dvd's te bedrukken. Het resultaat is perfect en het lijkt net echt.
  En wat voorgangers ook zeggen, doe er geen stickers op, het risico van loslaten en onbalans is zeer groot.
  Geef dan een paar centen extra uit en je hebt de perfecte oplossing. :wink: :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.