Vraag & Antwoord

Videobewerking

DVD maken van bestanden

Anoniem
rwilligen
5 antwoorden
 • Beste lezer(es),

  Een vriend van mij kwam bij mij met een harde schijf waarop het bestand stond van een DVD. Een map OpenDVD en een map Video_TS.
  Hij vroeg mij, of ik daar een DVD zou kunnen branden, die in de meeste DVD spelers te zien zou zijn. Dit heb ik nog nooit gedaan……..
  Ik heb het programma Nero. Na veel proberen is het mij niet gelukt. Weet iemand of dat kan en hoe ?

  Theo
 • Om met Nero een dvd-video te kunnen branden, heb je het resultaat nodig van het dvd-authoring proces en dat is gewoonlijk aanwezig in de VIDEO_TS map. Binnen Nero kies je voor dvd-video, waarna je de inhoud van je VIDEO_TS map naar de VIDEO_TS map sleept die Nero aanbiedt als onderdeel van de dvd-video compilatie. Kijk ook eens in de handleiding van Nero. (Apart te downloaden, ook in het Nederlands verkrijgbaar.) Succes!
 • Bedankt ik ga het proberen………….
 • Ik heb gedaan, wat je schreef en het werkt, tot mijn verbazing, perfect.
  De map OpenDVD heb ik niet gebruikt en de bestanden in de map Video_TS op schijfje gebrand.

  Nu het volgende;
  Zelf werk ik met HDV video. In Premiere maak ik alles klaar en maak er een .wmv bestand van. Dit kan ik bekijken op mijn pc en in mijn mediacentre. Ziet er prachtig uit.

  Kan ik van dit .wmv bestand op soortgelijke wijze een video DVD maken ?

  Theo
 • Kan zeker met de meeste dvd-authoring software, maar of het verstandig is het zo te doen is de vraag. Je kunt immers ook proberen vanuit Premiere direct stappen richting video-dvd te nemen en dus omzetten naar .wmv niet te doen (video-dvd werkt niet met .wmv maar met MPEG-2 codering van de video data).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.