Vraag & Antwoord

Videobewerking

2 vraagjes

Anoniem
rwilligen
6 antwoorden
 • hoi ik hier,

  heu ik heb
 • Een normale video-dvd is op een bepaalde manier in elkaar gezet dat men authoring noemt. Er zijn dvd-spelers die ook data-dvd's voorzien van .avi bestanden met DivX/Xvid codering kunnen afspelen.

  Afhankelijk van hetgeen je hebt zul je moeten kiezen welk type dvd je wilt maken. Authoring is goed mogelijk met b.v. DVD Author van www.pegasys-inc.com , maar ook met een uitbreiding van het bekende brand-programma Nero. Succes.
 • Met Nero Vision kun je ze op DVD zetten. Ze worden dan redelijk vloeiend achter elkaar afgespeeld.
 • Avimux Gui gebruiken. (Google, en gratis), die bindt de 2 delen aan elkaar binnen luttele seconden en zorgt voor een vloeiende overgang (mits de twee delen afzonderlijk ook direct na elkaar opvolgen). Daarna via ConvertXToDVD de avi omzetten met eventuele ondertitels + menu en je hebt een pracht van een dvd'tje! :lol:

  Oh en nog iets…het antwoord op vraag 2: De codecs die je nodig hebt voor je pc zijn zuiver 'afspeelcodecs'. Als je standalone dvd-speler ook avi's kan afspelen is er denk ik niets aan de hand, anders zul je met ConvertXToDVD of een soortgelijkend programma de avi's moeten omzetten naar DVD-formaat, want je dvd-speler bezit immers niet dezelfde codecs. Wanneer je dvd-speler wel avi's (DivX en XviD) kan aflezen dan kun je ze zo branden alszijnde een avi op een dvd-schijfje. Als je dan ook eventuele ondertitels erbij wil zetten dien je de .srt file dezelfde naam te geven als je film bijvoorbeeld: 'Mijnfilm.avi' en 'Mijnfilm.srt'.
 • nou in ieder geval harstike bedankt voor de hulp en ik zal zeker fftjes kijken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.