Vraag & Antwoord

Videobewerking

van vhs naar pc ???

Anoniem
whschlebaum
6 antwoorden
 • Ik wil vhs beelden op mijn pc zetten en deze met windows movie maker bewerken, vervolgens branden op dvd. Lijkt eenvoudig maar ik kom er niet uit wellicht kan iemand mij helpen.

  Ik heb:
  1. windows XP PC met firewire
  2. een dv camera
  3. een vhs recorder
  4. een tv kaart pinnacle studio pctv (een oud model)

  Ik heb geprobeerd:
  1.
  De pinnacle tv kaart heb ik in mijn pc geinstalleerd en windows movie maker opgestart. Melding was "Het video apparaat wordt momenteel gebruikt" Ik heb geen idee door wat.

  2.
  In de help functie van windows movie maker staat dat de vhs recorder ook via de dv camera kan worden aangesloten en zo via de firewire beelden naar de pc kan sturen. Ik heb allerlei kabels geprobeerd maar kom niet echt ver. De vhs heeft een scart aansluiting hierop heb ik een scart connector met s-video aansluiting aangesloten en de andere kant van de kabel aan de s-video aansluiting van de dv camera. Helaas geen beeld.


  Vraag: is dit wel de juiste en een mogelijke manier om beelden van een vhs tape over te zetten naar mijn computer of moet dat anders?
  groet
  GbE
 • 1: wees er zeker van dat er geen achtergrond processen draaien die de kaart kunnen aanspreken, ik denk dan aan bv allerlij systemtray utility's (bv van Pinnacle) maar ook messenger(videochat),ICQ,skipe en dergelijke, schakel de hele boel uit-ook datgene waarvan je in eerste instantie niet zou verwachten dat deze de kaart kan aanspreken.

  2: de vhs recorder zal alleen als het een S-vhs model is beschikken over een S-video uitgang, als je recorder geen S-vhs is dan zul je het met een composiet aansluiting moeten doen, dat is een gele tulp stekker.
  Je het dus een verloopje nodig van scart naar composiet-out , let er op dat het een composiet uitgang betreft want je hebt ook dergelijke verloopjes voor een composiet-in naar scart.
  Je dv camera zal moeten beschikken over een analoge-composiet ingang+audio ingang, niet iedere dv-cam heeft dat, zul je moeten opzoeken in je manual, als je het niet kunt vinden kun je het merk en type dv-cam hier posten-wellicht kunnen wij het voor je vinden.
  Als je dv-cam wel over een analoge ingang beschikt maar alleen van het S-video type dan zul je ook een verloopje van composiet naar S-video moeten hebben, meestal wordt zo'n verloopje bij de camera geleverd.

  Overigens: de tweede methode(via een dv cam) heeft veruit de voorkeur aangezien deze een veel betere kwaliteit video oplevert en min of meer gegarandeerd goede dv-avi bestanden oplevert.
 • rwillegen,
  bedanktvoor je heldere uitleg. ik heb inmiddels de tv kaart verwijderd want ondanks dat ik alle processen uitschakel blijft de melding.

  De video recorder heeft alleen een scartaansluiting dus ik zal moeten werken met een verloopstuk met daaraan aangesloten de tulipkabels rood-geel-wit.
  Of ik de juiste aansluitingen hiervoor op mijn dv camera heb weet ik niet misschien wil je mij daarmee helpen. Het is een JVC GR-DVL 9200. Ik heb wel gezocht op internet maar kan de gegevens niet goed interpreteren.
  Als ik naar de camera kijk zie ik de volgende aansluitingen:
  1. DV out
  2. JLIP (edit) ronde aansluiting
  3. Digital still ook een ronde aansluiting maar kleiner dan de JLIP
  4. S-Video
  5. Phone (ronde aansluiting)
  6. MIC (ronde aansluiting)
  7. AV (ronde aansluiting)
  Genoeg aansluitingen lijkt mij maar aan jou de vraag zijn dit de juiste?

  Groet
  GbE
 • Tja, die optie kun je (helaas) vergeten.
  De manual klik laat op blz 66 zien dat er alleen video outputs zijn en geen inputs.
  Alhoewel het feitelijk in de camera niet meer vereist dan een kabeltje en een stekkeraansluiting laten veel fabrikanten een dergelijke optie achterwege uit kosten overweging, erg jammer maar helaas de bittere realiteit.

  Je zult dus toch met je tv kaart aan de gang moeten, houd er daarbij rekening mee dat je nog steeds de aansluiting via composiet zal moeten laten verlopen aangezien de vhs recorder hoogstwaarschijnlijk geen Svideo uitgang in de scart stekker heeft.
  Mocht je het toch willen proberen en een zwart/wit beeld krijgen op de pc dan is het een uitgemaakte zaak dat de vhs recorder geen Svideo aan boord heeft.
  Je zou als het "apparaat in gebruik" probleem blijft spelen kunnen overwegen de video te capturen met de software die bij de tv kaart hoort, meestal zit er wel een eenvoudig capture programma bij de geleverde software.
  Ik heb geen ervaring met pinnacle tv kaarten maar er zijn op dit forum genoeg leden die er wel 1 heben en je wellicht verder kunnen helpen met je probleem.
 • Wat je ook zou kunnen kopen is een Pinnacle moviebox dv.
 • Ik heb ook die vraag gehad en ben overgegaan op het aanschaffen van deze Dazzle DVC 120. Werkt [b:a3698d8ff1]perfect[/b:a3698d8ff1] en zeer goede kwaliteit door de hardwarematige DVD encoderchip waardoor de PC bij het opnemen zelf minder belast wordt en hoge kwaliteit gegarandeerd is.

  Echt een aanrader en je krijgt er gratis software van Pinnacle bijgeleverd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.