Vraag & Antwoord

Videobewerking

Premier 2.0. Het ziet er niet uit :(

Anoniem
j.simmer
2 antwoorden
 • Hoi, ik las net te laat deze topic over "film in MP4 formaat" Hier schreef rwillingen over meedere mpeg2 codec's die gaan vechten.

  Dit is dus denk ik bij mij aan de hand want mijn ingebrachte mpeg2 film om te gaan bewerken ziet er niet uit. Het lijkt nog het meest op embross!

  Nu heb ik inderdaad nero 7 en Power DVD 7 maar na de de-instal van die 2 zie ik geen verschil :(

  Ben ik nog te redden of is een nieuwe XP instal het enige wat nog overblijft?

  BVD.
 • Doorgaans is het zo dat degene die je het laatst installeer preferent wordt.
  Het probleem zou dus mogelijk op te lossen zijn door premiere nog een keer te installeren.
  verwijderen helpt meestal niet aangezien de meeste programmas de codecs in het systeem achterlaten.

  je zou specifiek de narigheid schoppende codecs en filters uit kunnen schakelen/verwijderen maar dit is een specialistisch klusje waar je voorzichtig mee moet zijn.
  Tooltjes die daarvoor gemaakt zijn grijpen meestal vrij rigoreus in het systeem in en 1 verkeerd klikje en er wil als het ff tegenzit helemaal nix meer af spelen.
  Het tooltje waar ik het altijd mee doe: http://home.hccnet.nl/r.vanwilligen/Aps/rlfm_bin1_4.zip
  Radlight filter manager, onder directshow filters vind je alle filters en codecs die op het sys aanwezig zijn.
  Door op een codec naam te klikken en vervolgens het knopje "unregister" schakel je de codec uit, blijf van de "merit" instellingen af!
  Houd op papier een lijstje bij van wat je exact doet!, dat kan met de knop "navigate", die laat de locatie zien van de map waar de desbetreffende codec in zit, schrijf dit op!.
  Als je terug wilt kan dat door op de knop "register" te drukken en de codec aan te wijzen welke weer terug in het sys moet worden gezet.

  De premiere codecs zijn die van Mainconcept, die van Nero heten uiteraard Nero.
  maak niet de fout door alles van Nero uit te schakelen, nero zal dan niet meer correct werken, je moet alleen datgene uitschakelen waar je last van hebt, meestal de splitter en de digitalvideocodec.
  Voorkomen is eenvoudiger: er is een speciale "light" versie en ook een USB-stick versie van Nero in omloop die uitsluitend het brand programma bevat en voor de rest niets aan video troep, een aanrader…
  Deze versie werkt gewoon met je bestaande nero licentie.

  De mainconcept codecs zouden , in principe , geen problemen moeten geven icm powerdvd maar indien toch dan kun je alleen de decoders uitschakelen, de encoders dien je van af te blijven.

  Als je zou willen zien wat er daadwerkelijk draait als je een mpeg2 file afspeelt komt een 2e tooltje van hand: Graphedit, http://home.hccnet.nl/r.vanwilligen/Aps/graphedit_dx9.zip
  Doe met graphedit: file/render media file en wijs een mpeg2 bestand aan.
  Er volgt een grafische weergave van de keten met codecs en filters die gebruikt wordt, bij voorkeur zouden iig de video en audio codec van Cyberlink/powerdvd moeten zijn.
  Meestal wurmt de nero splitter er zich tussen en evt ook nog de digitalvideocodec.

  Aanvullend kun je mogelijk nog meer gegevens vinden als je de mpeg2 file afspeelt met de oude mplayer2.exe (start/uitvoeren)
  onder bestand/eigenschappen/geavanceerd vind je ook een opsomming van de bij die file gebruikte filters en codecs.


  Een andere nogal rigoreuse is het scriptje wat ik zelf in elkaar heb geflanst: http://home.hccnet.nl/r.vanwilligen/Aps/herinstalleer_windowscodecs.bat
  Het registreert opnieuw alle standaart bij windows horende codecs als preferent, ook dit scriptje is een one-way en terug kan niet, als er daarna iets niet meer werkt(bv een divx codec) zul je het desbetreffende weer opnieuw moeten installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.