Vraag & Antwoord

Videobewerking

codecs probleem.

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • Hallo,
  Ik weet niet of dit het goeie subforum is, maar ik post het hier toch maar.

  Ik heb een tvkaart van de Aldi, werkt heel goed enzo, maar nu wil ik gaan opnemen. Nu kan ik kiezen in verschillende capture formaten. Mpeg 1, 2 en 4 onder andere. Nu heb ik hiervoor het codec pakket van ffdshow geinstalleerd. Ik kan nu gewoon opnemen met Mpeg 1 en 2, maar niet met 4. Dan geeft de sofware van mijn tvkaart het volgende aan:

  Cannot find MPEG4 capture filter interface, please download and install Microsoft MPEG4 or Divix codec.
  (1019)

  Dit vind ik best raar, want ik heb een codec pack geinstalleerd waar divx en xvid in zitten. Mijn vraag is nu, wat doe ik verkeerd?

  Alvast bedankt,
  Jur
 • Zitten er wel geschikte encoders in dat codec pakket? Ffdshow is dacht ik alleen voor weergave.
 • Aha, dat zou al een groot deel verklaren. Ik heb er niet zoveel verstand van, maar is er dan een pakket wat wel ondersteund om in Xvid/Divx op te nemen?
 • Och, je hebt eigenlijk maar één codec nodig, waar je mee kunt encoden. Ik neem aan dat de wmv/mp4 codec wel in windows media encoder zit. Voor xvid zou je eens naar koepi kunnen kijken. Wil je wel een groter codec pack, kijk dan eens naar het k-lite mega codec pack. Daar kun je bij het installeren aangeven of je al dan niet encoders wilt installeren.
 • Wel super raar, dat K-lite mega codec pack geïnstalleerd, met Xvid encoder. Maar de software van m'n tv blijft nog steeds zeggen dat het er niet op staat. Moet ik dan op 1 of andere manier die encoder nog activeren? Heb ook al opnieuw opgestart, ook dat had geen zin.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.