Vraag & Antwoord

Videobewerking

Kleur van ondertiteling aanpassen?

Anoniem
rwilligen
3 antwoorden
 • Hallo,

  Is het mogelijk om de kleur van de ondertiteling (srt.bestand) aan te passen? De ondertitels geef ik dezelfde naam als het avi.bestand en dan als data branden. Maar als ik ze op mijn divx speler bekijk dan zijn de ondertitels op witte/lichte achtergronden niet te lezen. Ik heb bij de fabrikant al gecheckt of ik dit via de dvd-speler kan doen: niet dus.
 • Ik meen dat je gewoon html codes kunt gebruiken in srt files. Dus <font color="yellow>…</font>. Maar of dat weer werkt in je divx speler? Kun je geen slagschaduw instellen in het apparaat? Is veel effectiever dan een kleurtje.
 • [quote:092228d60e="gerben"]Ik meen dat je gewoon html codes kunt gebruiken in srt files. Dus <font color="yellow>…</font>. Maar of dat weer werkt in je divx speler? Kun je geen slagschaduw instellen in het apparaat? Is veel effectiever dan een kleurtje.[/quote:092228d60e]

  Hoi Gerben,

  Ik zou je beide adviezen graag willen uitproberen. Maar hoe precies? Je eerste advies is de de html code veranderen? Waar doe ik dat precies? En dan anders een slagschaduw instellen? Hoe doe ik dat precies?

  Thanx alvast,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.