Vraag & Antwoord

Videobewerking

Live streams capturen..

Anoniem
rwilligen
6 antwoorden
 • Hallo,

  Weet iemand hoe ik makkelijk live streams kan capturen?? Tegenwoordig met de opkomst van digitale TV kijk ik nu als proef op mijn PC maar ik kan het nu niet opnemen.

  Iemand enig idee???

  JK
 • Ja, heel veel idee zelfs.

  De uitzenders van live streams doen er alles aan om te verhinderen dat de beelden worden opgenomen en verspreid. Mede i.v.m. copyrights. Met uitzondering van .flv filmpjes, zoals op YouTube, vereist het bepaalde trucs om de live streams toch te kunnen opnemen. Enige tijd terug was er een website waar je een programmatje met dit doel kon downloaden.
  Zodra de zendgemachtigden hierachter kwamen hebben ze hun uitzendingen technisch zo veranderd dat dit progje niet meer werkte.
 • dat is dan toch raar, ik mag met mijn videorecorder toch ook openen. Bestaat er dan nog wel zo'n programma of is het helemaal weg.
 • De omroepen hebben copyrights om op TV uit te zenden. Internetuitzendingen betreffen een aparte copyrightafdeling. Vandaar dat je een concert van Madonna vanaf TV mag opnemen, maar YouTubefilmpjes van Madonna moeten van de site af omdat DAAR geen copyright voor is verstrekt.

  Ik ben geen specialist hierin, maar opnemen vanaf live streams is niet voor niets zo moeilijk.
  Betreffend progje had ik via een computerblad, maar is nog steeds niet (meer) verkrijgbaar.
 • Software die anti-kopier beveiligingen omzeilt is verboden en derhalve is het bespreken van dergelijke software op dit forum helaas niet toegestaan evenals het posten van links naar dergelijke software.

  Dit topic zit erg dicht bij een slotje…
 • Beste rwilligen,

  het is helemaal niet mijn intensie om illegale software te promoten. Ik ben gewoon op zoek naar een programma die de free air zenders, SLAMTV, TMF TF etc etc.. kan opnemen. Dat is toch niet illegaal?? Ik kan immers beneden ook TMF, MTF etc opnemen met mijn videorecorder..

  dat is wat ik zoek.. ik vind het jammer dat er gelijk vanuit wordt gegaan dat ik illegaal bezig ben.. :-((

  gr JK

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.