Vraag & Antwoord

Videobewerking

AVI op DVD, start die ook op in een DVD player?

Anoniem
rsweres
4 antwoorden
 • Ik maak AVI's van mijn video's. Die spelen feilloos af op mijn computer(s). Ik heb geen (externe) DVD player. Als ik een AVI, gebrand op een DVD in een externe DVD player stop, speelt die dan af op de TV? En zo niet, wat/hoe moet ik doen om dat wel voor elkaar te krijgen?
  Ik heb drie brandprogramma's: HP sonic, RordNow DeLuxe, en DeepBurner pro.
  Ik ben een betrekkelijke leek op video-bewerking en heb weinig middelen in de buurt (woon in Afrika) om een en ander uit te testen.

  MVG, perloc
 • Indien de standalone-dvd speler beschikt over de mogelijk om avi's af te spelen (DivX, XviD) dan is er niets aan de hand. Bestaat die mogelijkheid niet dan moet je de avi omzetten naar een gangbaar dvd-formaat. :lol:
 • Dan volgt vanzelf de vraag: hoeveel van de stand alone DVD spelers kunnen AVI's afspelen, ik bedoel, hoe groot is de kans dat een s.a. DVD speler een AVi kan afspelen?
  En natuurlijk: hoe zet ik een AVI om naar een gangbaar DVD formaat? oftewel, welk programma moet ik daarvoor downloaden (freeware) en/of aanschaffen?

  MVG perloc
 • www.videohelp.com verstrekt veel informatie over dvd-spelers, je kunt je eigen statistiek gaan maken. Ook worden er veel voorbeelden gegeven van de diverse video-bewerkingen en de daarbij te gebruiken programmatuur, zoals .avi > dvd-video.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.