Vraag & Antwoord

Videobewerking

filmpjes apart opslaan

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Direkt maar twee vragen:

  ik heb filmpjes gemaakt mbv sony 105 en mbv mini dv opgeslagen in computer. Maar nu wil ik van die pak m beet 8 filmpjes er 1 gebruiken, a.h.w. apart opslaan om te linken naar een log. Dus hoe kan ik die filmpjes van elkaar scheiden?

  ik heb e.a. dus opgeslagen maar heb de naam per ongeluk gewijzigd. In media player zie ik wel de aparte filmpjes maar kan ze niet meer afspelen. Hoe valt dat op te lossen? Welke bestandsnaam moet ik ervan maken??
 • Ik zag toevallig vandaag deze staan: http://solveigmm.com/?Products&id=AVITrimmer
 • okee dat is gelukt! maar nu nog de manier vinden om die filmpjes de juiste naam te geven zodat ik ze weer kan openen. Ik zie iets staan over ifo, bup en ts…kan er geen chocola van maken!
  Mariette
 • Heb je er mogelijk een dvd van gemaakt? Dus bestanden geschikt om op een dvd te branden.
 • nee dat heb ik niet gedaan ( althans niet bewust..) heb nu een aantal hulpbestandjes maar het grote bestand kan dus niet afgespeeld worden. Ik zie wel stilstaande beelden maar als ik op de play knop druk, gebeurt er niks…ik heb t idee dat wanneer ik de juiste naam aan het bestand weer geef, ik dus ook weer kan afspelen. Of is dat wishful thinking??
 • Kijk eens of je het spul met bijvoorbeeld powerdvd kunt afspelen. De video zit bij dvd in de .vob bestanden. Deze gebruiken mpeg2 compressie. Als er een dergelijke codec op je systeem staat, zou je het ook met mediaplayer moeten kunnen afspelen.
 • inmiddels is ook vraag twee opgelost, kwestie van typefouten en hoofdletters e.d. alleen kan ik nu weer niet openen met dat net geinstalleerde trimmer programmaatje..;-) krijg bij source file de melding e fail
  bestand heet nu video_TS.ifo. Moet dat dus toch anders heten? Kan m dus nu wel afspelen met de media player
 • Tjsa, dat is toch echt een dvd bestand. Heb je de oorspronkelijke bestanden nog op je camera (of tape) staan? Misschien moet je die dan even opnieuw naar je schijf kopiëren, en dan als avi bestand opslaan.
 • nou dat zal ik dan de volgende keer doen… :wink:
  je raadt het al: heb de oorspronkelijke bestanden niet meer dus ik kan er behalve ze afspelen niks meer mee beginnen? chips..bedankt voor je hulp!
 • Neu, als het dvd bestanden zijn, dan kun je ze altijd nog weer converteren naar avi. Dit met dvd rip software. Ben ik niet zo erg thuis in, maar kijk hier eens naar:

  http://www.videohelp.com/dvdbackup#6;33
  http://www.sectie.be/

  Als je trouwens een beetje serieus bezig gaat met videobewerken, zou ik altijd de oorspronkelijke tapes bewaren.
 • nou serieus video bewerken zie ik mezelf niet 1,2,3 doen..maar ik vind het wel leuk om af en toe een filmpje op mijn log te kunnen zetten maar ja dan dan moet ik dus wel weten hoe ik van langere opnames, kortere maak..dat rip gedoe zal ik me in verdiepen. Nogmaals bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.