Vraag & Antwoord

Videobewerking

Videobanden naar DVD converter

Anoniem
Wim Brink
6 antwoorden
 • ik wil mijn oude videobanden graag overzetten op DVD. Hiervoor is natuurlijk een stukje hardware & software voor nodig. Er zijn vele kastje in omloop waarop je een videorecorder, camcorder en dvd op aan kunt sluiten en via USB 2.0 of firewire aan de PC kunt koppelen. Heeft iemand hier ervaring mee of het allemaal goed werkt.
 • De oplossing die ik toepas zal misschien voor u niet bruikbaar zijn. Ik heb een digitale camera met DV in (video in). Daarop sluit ik de VHS tape aan en speel deze over op de camera. Lang niet alle video camera's hebben een DV ingang. Van de camera kunt je het signaal, wat nu digitaal is, via een video programma, b.v. het bij Windows geleverde Movie Maker, bewerken en een video van maken om op DVD te zetten.
  Dat gaat zonder problemen. Met AVI kwaliteit gaat ongeveer 20 minuten op een DVD.
  MVG perloc
 • Goed verhaal door perloc met 1 manco: de video camera moet een analoge ingang hebben en geen DV(digital Video) ingang.
  Een analoge ingang is bv een composiet ingang (geel tulp stekkertje) of een S-video ingang (Hosiden stekker, lijkt op een p/s2 muis stekkertje)
 • Ik had een Pinnacle Dazzle gekocht, maar het resultaat was uiterst belabberd en het proces traag! Heb vervolgens een gewone dvd-recorder (niet eens met harde schijf) gebruikt en resultaat prima en vooral snel! Het finaliseren duurt maar 2 minuten.
 • rwillligen: Ik heb me vergist. Natuurlijk moet je van de VHS recorder naar de analoge video-ingang van je (DV)camera om deze om te zetten in een digitaal video signaal. Mijn camera heeft zowel video-in, S-video in en ook DV-in(/out). Deze laatste zou je kunnen gebruiken om een bewerkt DV signaal weer terug te zetten op tape.
  MVG perloc
 • Ik gebruik een Hauppauge kaart. Dit is een inbouw TV-tuner kaart. Hij is er in verschillende modellen. Bijvoorbeeld de PVR-150. Deze heeft ook een antenne-ingang, dus werkt ook bij videorecorders die dat hebben.
  Kijk maar eens op de site van hun: www.hauppauge.com. Het zijn wel duren kaarten (ong. 80 euro), maar ze staan ook op de Microsoft hardware compatible lijst van Media Center, dus wel een goed merk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.